Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Intel παρουσίασε το Gaudi 3 AI chip, ταχύτερο από την H100 GPU της Nvidia

*
Η Intel ξεκίνησε το Vision 2024 με την αποκάλυψη του Gaudi 3 AI chip. Είναι σχεδιασμενο για να επιταχύνει τις εργασίες που περιλαμβάνουν τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε επιχειρηματικό επίπεδο και η Intel υποστηρίζει πως είναι ταχύτερο από την H100 GPU της Nvidia. To Gaudi 3 χρησιμοποιεί την ίδια αρχιτεκτονική με το Gaudi 2, όμως με τη διαδικασία των 5nm (και όχι των 7nm όπως ο προκάτοχός του), καθίσταται πιο αποδοτικό.

Το Gaudi 3 υποστηρίζει ως 128GB HBM2e με 3,7 TB/s bandwidth και 900W TDP.


Intel unveils Gaudi 3 AI accelerator, boasts that it beats Nvidia's H100

Η Intel παρουσίασε benchmarks, όπου σύγκρινε το Gaudi 3 με την H100 GPU, σε διαφορετικά γλωσσικά μοντέλα, όπως τα: LLAMA2-7B, LLAMA2-13B και GPT 3-175B. Το Gaudi 3 αποδείχτηκε 1,7 φορές ταχύτερο και 2,3 φορές πιο αποδοτικό από άποψη κατανάλωσης ενέργειας.

Η Intel έχει στείλει ήδη στους συνεργάτες της δείγματα του chip με σύστημα ψύξης μέσω αέρα και αναμενεται να γίνει ευρέως διαθέσιμο το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Θα ακολουθήσουν το τέταρτο τρίμηνο αυτά με υδρόψυξη.

Intel unveils Gaudi 3 AI accelerator, boasts that it beats Nvidia's H100 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*