Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η NVIDIA αποκάλυψε τον υπερυπολογιστή Eos, με 4608 GPUs (video)

Η NVIDIA αποκάλυψε το supercomputer Eos, ένα υψηλών επιδόσεων σύστημα που έχει το μέγεθος ενός data center και προορίζεται για την υποστήριξη εφαρμογών AI. Σε μια εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει καθημερινά όλο και πιο δυναμικά στη ζωή μας, οι αποκαλούμενοι ως υπερυπολογιστές γίνονται ακόμα πιο σημαντικοί. Το Eos βρίσκεται στην ένατη θέση του Top500.org list.

Είναι εφοδιασμένος με 576 συστήματα NVIDIA DGX H100 που το καθένα περιλαμβάνει οκτώ τεχνολογίας αιχμής H100 AI GPUs (συνολικά 4608 GPUs). Για τη σύνδεσή τους, η NVIDIA χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική Quantum-2 InfiniBand, που ανεβάζει τις επιδόσεις του Eos σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έτσι μπορεί να προσφέρει επιδόσεις 18,4 exaflops σε FP8 AI και είναι ο λόγος που η NVIDIA συνεχίζει να κάνει βήματα στον τομέα της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, καθώς με αυτή την υπολογιστική ισχύ έχει σημαντικό προβάδισμα.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*