Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η τεχνολογία AR παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Meta

*
Αν και αναγνωρίζει ότι το 2022 ήταν πιο δύσκολο από ό,τι περίμενε όσον αφορά τα πλάνα της για το metaverse, η Meta παραμένει προσηλωμένη στην τεχνολογία, έγραψε ο CTO της Reality Labs, Andrew Bosworth, σε ένα blog post. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέσει το 20% των συνολικών δαπανών της στη Reality Labs το 2023, με το μισό από αυτό να πηγαίνει απευθείας σε έρευνα και ανάπτυξης που έχει να κάνει με την επαυξημένη πραγματικότητα (AR). Πρόσφατα η Meta δέχτηκε έντονη κριτική γιατί επένδυσε δισεκατομμύρια projects του metaverse, όμως τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2022, η ζημιά από πλευράς της Reality Labs ήταν $9,4 δισ. "Οι οικονομικές προκλήσεις σε όλο τον κόσμο, σε συνδυασμό με πιέσεις στις βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες της Meta, δημιούργησαν μια καταιγίδα σκεπτικισμού για τις επενδύσεις που κάνουμε", αναγνώρισε ο Bosworth.

Ωστόσο, η αντιστροφή της πορείας τώρα θα μπορούσε να έχει "καταστροφικές συνέπειες", πρόσθεσε. Σημειώνει ότι οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες του Facebook (DAU) ήταν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, οπότε η επένδυση 20% στη Reality Labs "είναι λογική για μια εταιρεία που δεσμεύεται να παραμείνει στην αιχμή" της τεχνολογίας AR.


Παρά την απώλεια χρημάτων λόγω της Reality Labs, οι δαπάνες επέτρεψαν στη Meta να αναπτύξει "θεμελιώδη κομμάτια τεχνολογίας" για το μέλλον, είπε ο Bosworth. Συγκεκριμένα, η Meta λανσάρισε το Quest Pro headset με τεχνολογία μικτής πραγματικότητας και παρακολούθηση ματιών και προσώπου που έχουν υιοθετηθεί από προγραμματιστές, δημιουργούς και κατασκευαστές. "Θα ζούμε με τα οφέλη αυτής της δουλειάς για τις επόμενες δεκαετίες".

Πάντως η Meta και οι επενδυτές της θα πρέπει να παραμείνουν υπομονετικοί, καθώς το όραμα της εταιρείας για γυαλιά AR είναι χρόνια μακριά. "Το όραμά μας για αληθινά γυαλιά AR θα απαιτήσει χρόνια εξέλιξης για να κάνουμε τις συσκευές μας πιο λεπτές, ελαφρύτερες, γρήγορες και ισχυρότερες. Επίσης, θα καταναλώνουν πολύ λιγότερη μπαταρία και θα παράγουν πολύ λιγότερη θερμότητα", σύμφωνα με τον Bosworth.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*