Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

iOS 17.4: Διαθέσιμο το update που «ξεκλειδώνει» τα iPhone στην Ευρώπη

*
Η Apple ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τρίτης τη διάθεση του iOS 17.4 που έρχεται να «ξεκλειδώσει» τα ευρωπαϊκά iPhone! Στις πληροφορίες του firmware update αναφέρονται νέα emojis, ένα νέο πρωτόκολλο ασφάλειας για το iMessage, αλλαγές στις ανέπαφες πληρωμές και τροποποιήσεις στο App Store.

Η εν λόγω έκδοση του λειτουργικού αλλάζει και το iOS όπως ζήτησε η ΕΕ για τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA), ο οποίος έχει στόχο να εξαλείψει το μονοπώλιο σε όλες τις περιπτώσεις. Με το iOS 17.4, όσοι προγραμματιστές τρίτων εφαρμογών ενδιαφέρονται, θα μπορούν να φτιάξουν εναλλακτικά App Stores και να προσφέρουν από εκεί τα προγράμματά τους, εξαλείφοντας την αποκλειστικότητα του επίσημου ηλεκτρονικού καταστήματος.


Για να μπει μια εταιρεία σε αυτό το πρόγραμμα βέβαια θα πρέπει να περάσει την έγκριση της Apple και να πληρώσει ένα ειδικό «τέλος» που ορίζεται στα 50 λεπτά ανά εγκατάσταση, αν ένα app περάσει το 1 εκατ. downloads ετησίως. Προς το παρόν έχουν ανακοινωθεί προθέσεις από την Mobivention για ένα νέο App Store που θα έρθει στις 7 του μήνα, η MacPaw ετοιμάζει το Setapp Store για τον Απρίλιο, ενώ και η Epic έχει ήδη ανακοινώσει τα πλάνα της για κάτι παρόμοιο και δικό της μέσα στο 2024.

Οι αλλαγές φέρνουν και νέα APIs για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν το NFC chip του iPhone (οπότε τα Apple Pay και Apple Wallet δεν θα είναι οι μοναδικές λύσεις ανέπαφων συναλλαγών), ενώ θα υπάρξει και μεγαλύτερη ελευθερία στους browsers. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*