Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κενό ασφαλείας δημιουργεί κινδύνους σε iPhone και iPad

*
Η Apple κυκλοφόρησε ένα σημαντικό update, για δυο κενά ασφαλείας σε iOS και iPadOS. Το ένα περιγράφεται σε έγγραφο της ομάδας υποστήριξης της εταιρείας και ανακαλύφθηκε από ερευνητές του Pangu Lab και του Google Project Zero. Επιτρέπει σε hackers να τρέχουν κακόβουλο λογισμικό σε συσκευές άλλων χρηστών. Το άλλο έχει να κάνει με το WebKit, τη μηχανή που χρησιμοποιεί ο Safari web browser αλλά και άλλες εφαρμογές, όπως το Mail και το App Store. Επιτρέπει σε hackers να δημιουργούν "διαδικτυακό περιεχόμενο" που μπορεί να τους επιτρέψει την εκτέλεση κώδικα που μπορεί να αποδειχτεί βλαπτικός για τις συσκευές τρίτων.

Τα παραπάνω επηρεάζουν συσκευές iPhone 8 και νεότερες, όλα τα μοντέλα iPad Pro, τα iPad Air τρίτης γενιάς και νεότερα, τα iPad πέμπτης γενιάς και μεταγενέστερα αλλά και τα iPad mini πέμπτης γενιάς και νεότερα.


Το πρόβλημα με το WebKit επηρεάζει και το Safari σε macOS Big Sur και Monterey, οπότε καλό θα είναι οι κάτοχοι να αναβαθμίσουν τον browser στην έκδοση 16.3.1.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*