Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μεγάλη πτώση για την ευρωπαϊκή αγορά smartphones το πρώτο τρίμηνο του 2022

*
Το προηγούμενο τρίμηνο ήταν το χειρότερο για την ευρωπαϊκή αγορά των smartphones εδώ και μία δεκαετία.

Η πτώση το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν 12%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Στα ράφια των καταστημάτων στάλθηκαν μόλις 49 εκ. smartphones, το μικρότερο νούμερο από το πρώτο τρίμηνο του 2013. Από τις πέντε κορυφαίες εταιρείες, μόνο η Realme σημείωσε ανάπτυξη, διπλασιάζοντας το μερίδιό της στην αγορά.


Η Samsung ναι μεν παραμένει πρώτη, όμως οι πωλήσεις της μειώθηκαν σε ποσοστό 16% από έτος σε έτος. Πτώση και για την Apple κατά 6%.

Σημειώνεται ότι την ίδια περίοδο, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η Samsung και η Apple αποσύρθηκαν από την αγορά της Ρωσίας, όπου κατείχαν συγκεντρωτικά το 50% της τοπικής αγοράς.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε η Xiaomi, με 36% από έτος σε έτος. Η Oppo γενικώς διατήρησε το μερίδιό της, ενώ η Realme πούλησε 67% περισσότερα smartphones σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021, διπλασιάζοντας το μερίδιό της στην αγορά.

Counterpoint: European smartphone market falls 12% in Q1, the worst first quarter since 2013 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*