Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης συμπεραίνει πως η χρήση κινητού τηλεφώνου δεν μπορεί να προκαλέσει όγκο στον εγκέφαλο

*
Σύμφωνα με μελέτη του International Agency for Research on Cancer του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η χρήση κινητού τηλεφώνου δεν συνδέεται με περιπτώσεις όγκου στον εγκέφαλο. Η μελέτη αυτή εξελίσσεται τα τελευταία 20 χρόνια με τη συμμετοχή σχεδόν ενός εκατομμυρίου γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ευρήματα μιλούν ξεκάθαρα και καταρρίπτουν ένα μακροχρόνιο μύθο σχετικά με την αύξηση ρίσκου για καρκίνο στον εγκέφαλο εξαιτίας εκτεταμένης χρήσης κινητών τηλεφώνων.



Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας αυτής μελέτης, 3.268 γυναίκες ανέπτυξαν όγκο στον εγκέφαλο, όμως μετά από ενδελεχείς εξετάσεις απεδείχθη πως δεν προέκυψαν λόγω χρήσης κινητών τηλεφώνων. Σημειώνεται πάντως πως οι ίδιοι οι ερευνητές που συμμετείχαν στην εν λόγω μελέτη επισημαίνουν πως στο project δε συμμετείχαν παιδιά και νέοι άνθρωποι. Επίσης, μόλις το ένα πέμπτο των γυναικών που συμμετείχαν δήλωσαν πως χρησιμοποιούσαν το κινητό τους τηλέφωνο (για κλήσεις) για περισσότερα από 30 λεπτά σε εβδομαδιαία βάση. Έτσι παραμένει άγνωστη η επιρροή της χρήσης κινητών τηλεφώνων για πολλές παραπάνω ώρες (από μισή ανά εβδομάδα) στον σχηματισμό όγκου στον εγκέφαλο.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*