Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μια επιλογή ασφαλείας των iPhone μπορεί να βοηθήσει τους κλέφτες να αδειάσουν τον λογαριασμό σας

*
Οι Nicole Nguyen και Joanna Stern, δημοσιογράφοι της Wall Street Journal, αναφέρουν ότι κλέφτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την προαιρετική επιλογή ασφαλείας του κλειδιού ανάκτησης της Apple για να κλειδώσουν οριστικά τους χρήστες iPhone έξω από τον λογαριασμό τους.

Όπως αποκάλυψαν για πρώτη φορά οι δημοσιογράφοι τον Φεβρουάριο, υπάρχουν αυξανόμενες περιπτώσεις κλεφτών που κατασκοπεύουν δημόσια τον κωδικό πρόσβασης ενός χρήστη iPhone και στη συνέχεια το κλέβουν για να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στη συσκευή και στο περιεχόμενό της, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών που σχετίζονται με οικονομικές συναλλαγές. Όλα τα θύματα που ρωτήθηκαν τότε είπαν ότι τα iPhone τους κλάπηκαν ενώ βρίσκονταν έξω τη νύχτα, σε κάποιο μπαρ ή άλλους δημόσιους χώρους.


Έχοντας γνώση του κωδικού πρόσβασης του iPhone, ένας κλέφτης μπορεί εύκολα να ανακτήσει τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID του θύματος ακόμα κι αν είναι ενεργοποιημένο το Face ID ή το Touch ID. Στη συνέχεια, ο κλέφτης μπορεί να απενεργοποιήσει τη λειτουργία Find My iPhone στη συσκευή, εμποδίζοντας τον κάτοχο της να εντοπίσει τη θέση της.

Ένα ακόμα πιο πρόσφατο δημοσίευμα εστιάζει σε ένα πρόσθετο βήμα που μπορούν να κάνουν οι κλέφτες: χρησιμοποιώντας την κλεμμένη συσκευή για να ορίσουν ή να επαναφέρετε ένα κλειδί ανάκτησης, έναν τυχαία δημιουργημένο κωδικό 28 χαρακτήρων που απαιτείται για την ανάκτηση πρόσβασης σε ένα Apple ID αυτό μόλις ενεργοποιηθεί.

"Η πολιτική της Apple δεν δίνει στους χρήστες τρόπο να επαναφέρουν τους λογαριασμούς τους χωρίς αυτό το κλειδί ανάκτησης", αναφέρει το δημοσίευμα. Με απεριόριστη πρόσβαση σε ένα κλεμμένο iPhone, τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής και τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID, οι κλέφτες μπορούν να μεταφέρουν στην κατοχή τους χρήματα μέσω του Apple Pay και πιθανώς άλλων τραπεζικών εφαρμογών, να προβάλουν ευαίσθητες πληροφορίες όπως φωτογραφίες και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πολλά άλλα.

Ο ιστότοπος της Apple προειδοποιεί ότι η απώλεια της πρόσβασης τόσο στη συσκεύή, όσο και στο κλειδί ανάκτησης σημαίνει ότι "μπορεί να κλειδωθείτε οριστικά έξω από τον λογαριασμό σας". Σε αυτό το σενάριο, ωστόσο, που οι απατεώνες κατασκοπεύουν τους κωδικούς πρόσβασης iPhone πριν κλέψουν τις συσκευές, το να κλειδωθεί κάποιος έξω από τον λογαριασμό του γίνεται ακόμα πιο απλή υπόθεση.

Απαντώντας στο δημοσίευμα, εκπρόσωπος της Apple δήλωσε ότι η εταιρεία διερευνά πάντα πρόσθετα μέτρα προστασίας έναντι νέων απειλών όπως αυτή.

"Συμμεριζόμαστε τους ανθρώπους που είχαν αυτή την εμπειρία και παίρνουμε όλες τις επιθέσεις στους χρήστες μας πολύ σοβαρά, όσο σπάνιες κι αν είναι", δήλωσε εκπρόσωπος της Apple στη Wall Street Journal. "Εργαζόμαστε ακούραστα καθημερινά για να προστατεύσουμε τους λογαριασμούς και τα δεδομένα των χρηστών μας και πάντα διερευνούμε πρόσθετα μέτρα προστασίας έναντι αναδυόμενων απειλών όπως αυτή".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*