Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μηνύσεις από τη Nokia σε Amazon και HP, τις κατηγορεί ότι χρησιμοποίησαν παράνομα πατέντες

*
Η Nokia, η φινλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών κατάθεσε μήνυση εναντίον της Amazon και της HP, κατηγορώντας τις ότι χρησιμοποίησαν παράνομα πατέντες που σχετίζονται με τεχνολογίες streaming. Η αγωγή κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της πολιτείας Delaware των Η.Π.Α. και επιπλέον παρόμοιες μηνύσεις κατατέθηκαν στις αρμόδιες αρχές της Γερμανίας, της Ινδίας, της Μ. Βρετανία και στο European Unified Patent Court.

Η Nokia τονίζει ότι το Amazon Prime και το Twitch χρησιμοποιούν τεχνολογία, που έχει η ίδια πατεντάρει, για συμπίεση video, αναπαραγωγή αναπαραγωγή και προτάσεις περιεχομένου. Επιπλέον ανακαλύφθηκε ότι συσκευές της HP παραβίαζαν πατέντες της Nokia για τεχνολογία video. Η τελευταία ισχυρίζεται ότι πρόσφερε στην Amazon και στην HP ευνοϊκούς όρους για τη διαπραγμάτευση της αδειοδότησης της τεχνολογίας της, όμως οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν την πρόταση.


Η Nokia κατέχει ηγετική θέση στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης, με επενδύσεις άνων των €140 δισ. τα τελευταία 20 χρόνια, έχοντας κατοχυρώσει πάνω από 20.000 πατέντες σε διάφορες χώρες. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*