Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μηχανικός κατασκεύασε το πρώτο Android smartphone με Lightning port

*
Το 2021, ο Ken Pillonel έπραξε ότι η Apple αρνείται κατηγορηματικά να κάνει, δηλαδή να βάλει USB-C port στα iPhone. Ο ίδιος μηχανικός φέτος, έκανε το αντίστροφο: ένα Android smartphone με Lightning port.

Ο Pillonel δηλώνει πως γνωρίζει ότι μια τέτοια συσκευή δεν θα είχε ιδιαίτερη ζήτηση, αλλά σκόπευε να το κάνει ως fun project για να «εξισορροπήσει το χάος» που δημιούργησε η τελευταία του εφεύρεση και ανέβασε το video επίτηδες φέτος την Πρωταπριλιά.


Το έργο του δεν ήταν σε καμία περίπτωση απλό, καθώς κατάφερε να εισάγει Lightning port σε ένα Samsung Galaxy A51, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για φόρτιση αλλά και για μεταφορά δεδομένων. Ο ίδιος δηλώνει πως είναι αρκετά περίπλοκη κατασκευή.

Τα καλώδια τύπου Lightining που πωλούνται από την Apple, είναι προγραμματισμένα να φορτίζουν μόνο συσκευές Apple. Κατ επέκτασην, η πιο δύσκολη δουλειά του Pillonel είναι να ξεγελάσει αυτό το σύστημα. Επιπλέον, έπρεπε να το χωρέσει και μέσα σε ένα τηλέφωνο που ξεκάθαρα δεν είχε σχεδιαστεί για να υποστηρίζει Lightning port.

Παρόλα αυτά ο μηχανικός ισχυρίζεται πως το έργο του ήταν πιο εύκολο από το να βάλει USB-C σε iPhone, καθώς τότε το έκανε για πρώτη φορά και έμαθε από τα λάθη του. Ο Pillonel δήλωσε πως μάλλον θα κρατήσει ο ίδιος την εφεύρεσή του, καθώς είχε μπει σε μπελάδες όταν έβαλε για πώληση το iPhone με USB-C port στο eBay και τα προσφερόμενα ποσά ξεπέρασαν τα $100.000, με υποψίες για ψεύτικα bids.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*