Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα εξίσωση προβλέπει μαγνητική RAM ταχύτερη κατά 1 εκατομμύριο φορές

*
Οι ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα έναν μηχανισμό που επιτρέπει σε μια συγκεντρωμένη δέσμη laser να μεταβάλλει τη μαγνητική κατάσταση ενός στερεού υλικού. Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην υψηλών ταχυτήρων RAM για υπολογιστές.

Τα ευρήματα περιλαμβάνουν μια νέα εξίσωση που συνδέει το πλάτος του μαγνητικού πεδίου του φωτός με τη συχνότητά του και τις ιδιότητες απορρόφησης ενέργειας του μαγνητικού υλικού. Αυτή η εξίσωση ανοίγει το δρόμο για νέες εφαρμογές στη μαγνητοοπτική, ένα πεδίο προηγουμένως ελάχιστα κατανοητό, όπου το μαγνητικό στοιχείο ενός ταχέως ταλαντούμενου κύματος φωτός μπορεί να ελέγξει τους μαγνήτες.


Οι πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία MRAM αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στον τομέα της αποθήκευσης δεδομένων και των υπολογιστών. Η MRAM, διατηρεί πληροφορίες ακόμα και όταν η τροφοδοσία είναι απενεργοποιημένη, διακρίνοντάς την από την παραδοσιακή δυναμική RAM (DRAM) που χρησιμοποιείται σε καθημερινές συσκευές, η οποία χάνει δεδομένα μόλις διακοπεί η τροφοδοσία. Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά τη MRAM ιδιαίτερα πολύτιμο σε κρίσιμες εφαρμογές όπως η αεροδιαστημική, οι στρατιωτικές και οι βιομηχανικές ρυθμίσεις όπου η ακεραιότητα των δεδομένων είναι πρωταρχικής σημασίας.

Η ανακάλυψη μιας νέας αλληλεπίδρασης μεταξύ φωτός και μαγνητισμού, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο των μαγνητικών καταστάσεων σε στερεά υλικά χρησιμοποιώντας συγκεντρωμένες ακτίνες laser, θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην τεχνολογία MRAM. Αυτή η ανακάλυψη, που βασίζεται σε μια πρόσφατα διατυπωμένη εξίσωση που περιγράφει τη σχέση μεταξύ του πλάτους του μαγνητικού πεδίου, της συχνότητας και των ιδιοτήτων απορρόφησης ενέργειας ενός μαγνητικού υλικού, έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση της MRAM.

Επιπλέον, αυτή η καινοτομία αγγίζει τις αρχές της κβαντικής μηχανικής, καθώς διερευνά την αλληλεπίδραση μεταξύ μαγνητικών υλικών και ακτινοβολίας. Οι επιπτώσεις αυτής της έρευνας είναι τεράστιες, ανοίγοντας το δρόμο για την ανάπτυξη τεχνικών οπτικής μαγνητικής εγγραφής και τη δημιουργία πυκνών, ενεργειακά αποδοτικών και οικονομικά αποδοτικών μαγνητικών συσκευών αποθήκευσης. Αυτές οι εξελίξεις υποδηλώνουν ότι το μέλλον της MRAM θα μπορούσε να περιλαμβάνει στοιχεία που λειτουργούν με ταχύτητες ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερες από τις τρέχουσες τεχνολογίες μνήμης, σηματοδοτώντας ένα μεταμορφωτικό στάδιο στις υπολογιστικές δυνατότητες. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*