Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλει αναλυτικότερες περιγραφές προϊόντων, μαζί με το κόστος επισκευής τους

*
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνέταξε μια καινούργια νομοθεσία με στόχο τη βελτίωση των επισημάνσεων των προϊόντων και τη μείωση των παραπλανητικών διαφημίσεων.

Η νέα νομοθεσία προβλέπει την ορθή χρήση περιβαλλοντικών στοιχείων ενός προϊόντος, ζητώντας τις αντίστοιχες αποδείξεις για τα υλικά και για τον τρόπο κατασκευής του, ενώ απαιτεί και την πλήρη ενημέρωση του καταναλωτή σχετικά με τις επιλογές και τα κόστη επισκευής του εκάστοτε προϊόντος.
Όπως αναφέρεται, η βιομηχανία πρέπει να σταματήσει να ωφελείται από κέρδη επισκευής προϊόντων, που χαλάνε λίγο μετά την περίοδο που καλύπτονται από την εγγύηση. Απώτερος σκοπός είναι η αναλυτική ενημέρωση του καταναλωτή σχετικά με ένα προϊόν, αλλά και η ενθάρρυνση των κατασκευαστών στο να διαθέτουν αποδεδειγμένα οικολογικά προϊόντα.

Τέλος, το κοινοβούλιο θέλει να σταματήσει τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός προϊόντος. Η συγκεκριμένη νομοθεσία έχει ήδη εγκριθεί και οι σχετικές διαπραγματεύσεις μεταξύ του κοινοβουλίου και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*