Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

O Mark Gurman αναλύει τις λειτουργίες του AR/VR headset της Apple

*
Ο Mark Gurman του Bloomberg δημοσίευσε ένα εκτενές ρεπορτάζ, μέσω του οποίου περιγράφει με λεπτομέρειες το AR/ VR headset της Apple. Η ονομασία του λέγεται ότι θα είναι Apple Reality Pro, ίσως ανακοινωθεί στο φετινό WWDC και η τιμή του θα είναι περίπου $3.000. Στο project εγράζονται περισσότερα από 1.000 άτομα.

Το Reality Pro θα έχει μια κυρτή οθόνη στο μπροστινό μέρος που θα μπορεί να δείχνει τα μάτια του χρήστη. Θα έχει ηχεία στα πλάγια και κεφαλόδεσμο για να το στερεώνει στο κεφάλι του χρήστη. Το Reality Pro πιθανό να είναι εφοδιασμένο με μια τροποποιημένη έκδοση του επεξεργαστή M2 της Apple και θα έχει μπαταρία που συνδέεται με τα ακουστικά μέσω καλωδίου, την οποία ο χρήστης θα έχει στην τσέπη του. Η μπαταρία φέρεται να έχει το μέγεθος δύο μπαταριών iPhone 14 Pro Max στοιβαγμένων μαζί και θα διαρκεί έως και 2 ώρες.


Το headset θα διαφέρει από τα ανταγωνιστικά προϊόντα, καθώς θα υποστηρίζει λειτουργίες παρακολούθησης των ματιών και του προσώπου, θα συνδυάζει εικονική με επαυξημένη πραγματικότητα, θα έχει το δικό του user interface και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρακολούθηση video (απαιτούνται AirPods για Spatial Audio) ή και ως εξωτερική οθόνη ενός Mac.

Το Reality Pro θα έχει πολλές εξωτερικές κάμερες για την παρακολούθηση της κίνησης των χεριών και αισθητήρες στο εσωτερικό για να παρακολουθεί τα μάτια του χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι το headset θα γνωρίζει πού κοιτάζετε και θα σας επιτρέψει να αλληλεπιδράσετε με to 3D interface που μοιάζει με το iPhone (εσωτερικά ονομάζεται xrOS) ακουμπώντας με τον αντίχειρα και τον δείκτη σας. Αυτό σημαίνει ότι το Reality Pro της Apple δεν θα απαιτεί controllers όπως άλλα headsets για να λειτουργήσει.

Το Reality Pro θα διαθέτει επίσης ένα Digital Crown, όπως το Apple Watch - που θα χρησιμεύτει για την εναλλαγή μεταξύ VR και AR. Ο Gurman λέει ότι κατά τη μετάβαση από το VR στο AR, το πλήρως περιβάλλον θα περνάει στο παρασκήνιο και θα καλύπτεται από το πραγματικό περιβάλλον του χρήστη. Ο Gurman αναφέρει ότι η Apple αναμένει πως αυτό θα είναι ένα από τα higlighhts του Reality Pro.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*