Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ορατή η απαγόρευση πωλήσεων για το Apple Watch, λόγω παραβίασης πατεντών

*
Η Apple και η εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Masimo, έχουν μακρά ιστορία, αλλά το 2020 η δεύτερη υπέβαλε μήνυση ζητώντας αποζημίωση για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την Apple και η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών θα εξετάσει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της εισαγωγής συσκευών Apple Watch Series 6 και άνω.

Ακριβώς πριν από την κυκλοφορία του πρώτου Apple Watch, η εταιρεία με έδρα το Cupertino επιδίωξε να συνεργαστεί με τη Masimo. Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Masimo λέει ότι σκοπός της συνάντησης ήταν η προσέγγιση ορισμένων υπαλλήλων και η απόσπαση πληροφοριών και τεχνογνωσίας για ορισμένα προϊόντα της εταιρείας του. Πιο συγκεκριμένα, στο στόχαστρο μπήκε η σύγχρονη τεχνολογία αισθητήρα για το ποσοστό του οξυγόνου στο αίμα που χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία.


Λίγο μετά τη συνάντηση, η Apple υπόγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον επικεφαλής του τμήματος ιατρικών οργάνων της Masimo.

Ως αποτέλεσμα, η Masimo μήνυσε την Apple το 2020 για παραβίαση 10 διαφορετικών πατεντών της και ζήτησε την απαγόρευση των πωλήσεων συσκευών Apple Watch στις ΗΠΑ.

Υπάρχει ακόμη μια τελική απόφαση που πρέπει να ληφθεί και η αρμόδια επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά το παλμικό οξύμετρο της Apple και την εφαρμογή του και να βγλάλει το συμπέρασμα εάν η Apple χρησιμοποίησε ή όχι τα εμπορικά μυστικά της Masimo για την ανάπτυξη τεχνολογίας. Η συγκεκριμένη επιτροπή λειτουργεί ανεξάρτητα από το δικαστήριο, επομένως μπορεί να καταλήξει σε διαφορετική απόφαση.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*