Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οθόνη 12,4'' που διπλώνει σαν ρολό παρουσίασε η Samsung

*
Κατά τη διάρκεια του ετήσιου Display Week trade show που πραγματοποιείται στο Los Angeles, η Samsung παρουσίασε μια επαναστατική οθόνη OLED 12,4'' που διπλώνει σαν ρολό. Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα GSMArena, ναι με δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο, όμως η συσκευή της Samsung βρίσκεται μπροστά από τον ανταγωνισμό, καθώς είναι η μεγαλύτερη που έχουμε δει ως τώρα να διπλώνει σε τέτοια μορρφή.

Το πάνελ μπορεί να φτάσει από τα 49 χιλιοστά έως τα 254,4 χιλιοστά, δηλαδή επεκτείνεται κατά πέντε φορές σε σχέση με το αρχικό το μέγεθος, κάτι που είναι εντυπωσιακό με δεδομένο ότι οι τρέχουσες συρόμενες οθόνες μπορούν να επεκταθούν μόνο έως και τρεις φορές στο αρχικό τους μέγεθος. Η Samsung Display λέει ότι μπόρεσε να το το επιτύχει χρησιμοποιώντας έναν άξονα σε σχήμα Ο που προσομοιώνει το ρολάρισμα. Η εταιρεία το ονομάζει Rollable Flex και μπορεί να τυλιχτεί πλήρως.




Εκτός από το Rollable Flex, η Samsung παρουσίασε το OLED Flex In & Out panel, το οποίο μπορεί να λυγίσει και προς τις δύο κατευθύνσεις, σε αντίθεση με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται σήμερα που επιτρέπει στις εύκαμπτες OLED να αναδιπλώνονται προς μία μόνο κατεύθυνση. Ενδεικτικά, τα ίδια τα Galaxy Flip4 και Fold4 της Samsung.

Samsung showcases a 12.4-inch rollable OLED panel

Τέλος, η κορεατική εταιρεία παρουσίασε OLED panel στον κόσμο με ενσωματωμένο αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων και αισθητήρα καρδιακών παλμών. Οι τρέχουσες υλοποιήσεις βασίζονται σε αισθητήρα που λειτουργεί σε συγκεκριμένη περιοχή, ενώ η λύση της Samsung σάς επιτρέπει να ξεκλειδώνετε το τηλέφωνο με ένα άγγιγμα του δακτύλου οπουδήποτε στην επιφάνεια της οθόνης. Έχει ενσωματώσει στο panel οργανική φωτοδίοδο με αισθητήρα φωτός (OPD). Η τεχνολογία μπορεί επίσης να διαβάσει την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και επίπεδο του στρες παρακολουθώντας τη συστολή και τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων.

Samsung unveils a 12.4-inch rollable OLED panel 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*