Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πανίσχυρο το νέο M2 chipset της Apple

*
Κατά τη διάρκεια του WWDC event, η Apple αποκάλυψε το M2 chipset. Είναι ο διάδοχος του M1, του πρώτου custom designed ARM-based computer chip. Το M2 θα βρίσκεται στο εσωτερικό του νέου MacBook Air αλλά και του 13" MacBook Pro.

Η δημιουργία του είναι βασισμένη στη δεύτερης γενιάς διαδικασία 5nm και υπόσχεται κατά 18% υψηλότερες επιδόσεις συγκριτικά με το M1. Αυτό χάρη στους ταχύτερους πυρήνες απόδοσης που συνδυάζονται με περισσότερη cache, ενώ οι πυρήνες που σχετίζονται με την αξιοπιστία έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά.


Σε σχέση με ένα επεξεργαστή Intel Core i7-1255U, η CPU του M2 προσφέρει σχεδόν διπλάσιες επιδόσεις με την ίδια κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, φτάνει τη μέγιστη απόδοση του chip της Intel με το 1/4 κατανάλωσης ενέργειας. Συγκριτικά με ένα 12-πύρηνο Intel Core i7-1260P, το M2 φτάνει στο 90% των μέγιστων επιδόσεών του, με το 25% της ενέργειας που καταναλώνει ο πρώτος.

Οι πυρήνες της GPU φαίνεται να παραμένουν οι ίδιοι, όμως ελαφρώς πιο αποδοτικοί σε σύγκριση με το M1. Οι δέκα πυρήνες του M2 αποδίδουν κατά 25% καλύτερα από τους 8 του M1. Σε σχέση με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του Samsung Galaxy Book2 360, η Apple αναφέρει ότι η GPU είναι κατά 2,3 φορές ταχύτερη με το ίδιο επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας και φτάνει σε μέγιστες επιδόσεις με το ένα πέμπτο.

Η 16 πυρήνων neural engine είναι κατά 40% ταχύτερη από εκείνη του M1, με δυνατότητα διαχείρισης 15,8 τρισ. διαδικασιών το δευτερόλεπτο, και 50% περισσότερο memory bandwidth, που φτάνει τα 100GB/s. Από πλευράς RAM, υποστηρίζονται ως 24GB LPDDR5.

Το chipset διαθέτει 20 δισ. transistors, υποστηρίζει οθόνες 6K, ProRes encode και decode, 8K H.264 και HEVC video.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*