Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Panos Panay: Αποχώρησε από τη Microsoft ο επικεφαλής των Windows και Surface

*
Ο chief product officer της Microsoft για Windows και Surface, Panos Panay, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εταιρεία μέσω X/ Twitter. Παράλληλα, ο Rajesh Jha, vice president of experience and devices της Microsoft, ενημέρωσε τους εργαζόμενούς της πως ύστερα από 20 χρόνια στην εταιρεία, ο Panos Panay αποφάσισε να φύγει.

Η αποχώρηση αυτή μόνο αναμενόμενη δεν ήταν, αφού μόλις πριν από μερικές εβδομάδες ο Panay ανέφερε πως ανυπομονεί για το special event της Microsoft στις 21 Σεπτεμβρίου. Στο εν λόγω event αναμένεται να αποκαλυφθεί το ανανεωμένο lineup των συσκευών Surface, αλλά και όλα τα νεότερα σχετικά με τεχνολογίες AI. Τώρα όμως, αναφορές λένε πως ο Panay δεν θα εμφανιστεί στο event.


Ο ίδιος, με τη σχετική δημοσίευσή του στο X, δήλωσε πως αποφάσισε να γυρίσει σελίδα και να γράψει το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας του. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι θα είναι για πάντα ευγνώμων για τον χρόνο του στη Microsoft και για όλους τους ανθρώπους με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί. Τη θέση του θα αναλάβει consumer marketing head του αμερικανικού κολοσσού, Yusuf Mehdi.

Ο Panay ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Microsoft το 2004 ως group program manager. Μετά την επίβλεψή του στην παραγωγή μιας σειράς συσκευών Surface, ανέλαβε ως chief product officer το 2018 και έκτοτε ηγήθηκε της ανάπτυξης των Windows 11. Το 2021 προάχθηκε σε executive vice president, μπαίνοντας στο κλειστό group ανθρώπων που συμβουλεύουν τον Satya Nadella, CEO της Microsoft.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, ο Panay ανακοινώθηκε πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην Amazon και στο τμήμα των ηχείων Echo και της Alexa. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*