
Η ανίχνευση της κοντινής συσκευής θα μπορούσε να γίνεται με διαφορετικούς τρόπους, όπως NFC, Bluetooth ή ακόμη και φυσική επαφή. Μόλις το σύστημα αναγνωρίσει ότι το κινητό βρίσκεται κοντά στο controller και στην κονσόλα, το χειριστήριο θα ειδοποιεί τον χρήστη μέσω haptic feedback, ήχου, φωτισμού ή συνδυασμού αυτών των στοιχείων. Η εμπειρία που περιγράφεται μοιάζει με μια μορφή επιβεβαίωσης πληρωμής χωρίς να απαιτείται η πληκτρολόγηση στοιχείων κάρτας απευθείας στην οθόνη της κονσόλας. Σύμφωνα με το έγγραφο της πατέντας, το σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιεί όχι μόνο στοιχεία πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς, gift cards, digital wallets, ακόμη και στοιχεία crypto wallet. Στόχος είναι η διευκόλυνση αγορών για videogames, credits και in-game συναλλαγές, με τα στοιχεία του χρήστη να παραμένουν συνδεδεμένα με τη συσκευή ή τον λογαριασμό του.

Μια τέτοια λύση θα μπορούσε να προσφέρει δύο βασικά πλεονεκτήματα. Πρώτον, να κάνει τη διαδικασία αγοράς πιο γρήγορη, ειδικά για χρήστες που δεν θέλουν να αποθηκεύουν μόνιμα τραπεζικά δεδομένα στο PlayStation Network ή να εισάγουν πληροφορίες με το virtual keyboard της κονσόλας. Δεύτερον, να προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο επιβεβαίωσης μέσω της φυσικής εγγύτητας του κινητού και του controller, κάτι που θα μπορούσε να λειτουργεί ως πρακτικό μέτρο ασφαλείας. Βέβαια, η δημοσίευση μιας πατέντας δεν σημαίνει ότι η τεχνολογία θα φτάσει οπωσδήποτε σε εμπορικό προϊόν. Οι εταιρείες συχνά κατοχυρώνουν ιδέες που μπορεί να μη χρησιμοποιηθούν ποτέ ή να ενσωματωθούν σε διαφορετική μορφή, αρκετά χρόνια αργότερα. Στην προκειμένη περίπτωση, το σύστημα θα μπορούσε θεωρητικά να αξιοποιηθεί σε μελλοντική ενημέρωση του PS5 ή σε επόμενη κονσόλα PlayStation, εφόσον η Sony αποφασίσει να προχωρήσει στην υλοποίησή του.
GTA 6: Η Take-Two λέει ότι το PC gaming γίνεται ολοένα σημαντικότερο



Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity