Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πρόστιμο 1,1 εκατ. δολαρίων στην Razer για τις μάσκες με RGB που πουλούσε εν μέσω πανδημίας

Η Razer βρήκε ευκαιρία εν μέσω πανδημίας να πουλήσει την δική της μάσκα προστασίας με φωτισμό RGB και φαίνεται πως δεν ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Το FTC έριξε πρόστιμο 1,1 εκατομμυρίου δολαρίων στην εταιρεία για την μάσκα Zephyr που είχε φίλτρα Ν95, αλλά φαίνεται πως ποτέ δεν κατατέθηκε στις αρμόδιες αρχές για έλεγχο. Κάπως έτσι, διαφημιζόταν πως προστατεύει από την μετάδοση ιών (όπως ο κορονοϊός που μας ταλαιπώρησε εκείνη την περίοδο), χωρίς ωστόσο να έχει την επίσημη άδεια για να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο.

Η Razer κυκλοφόρησε τη μάσκα Zephyr το 2021 και την πουλούσε σχεδόν στα 100 δολάρια και αναγκάστηκε να αφαιρέσει την αναφορά προστασίας επιπέδου Ν95 όταν η YouTuber Naomi Wu την έκανε κομμάτια και ανακάλυψε τα εσωτερικά parts.




H Razer είχε σχεδιάσει και την κυκλοφορία μιας μάσκας Zephyr Pro με μηχανισμό ενίσχυσης της φωνής και με μια τιμή στα 150 δολάρια, αλλά δεν κυκλοφόρησε τελικά ποτέ. Εκείνη την περίοδο, η Razer αναγκάστηκε να δηλώσει πως οι Zephyr δεν είναι ιατρικές συσκευές και δεν προσφέρουν προστασία επιπέδου PPE. Το FTC σημειώνει πως οι ψευδείς ισχυρισμοί της Razer στα social και στις σελίδες προϊόντων της, αλλά και πως η κατασκευάστρια εταιρεία δεν έφερε ποτέ τα προϊόντα αυτά στον έλεγχο του FDA.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*