Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sam Altman: Στη Microsoft o πρώην CEO της OpenAI

*
Δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της OpenAI ανήκουν πλέον στο δυναμικό της Microsoft. Η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόσληψη του πρώην CEO Sam Altman και ενός εκ των ιδρυτών της OpenAI, του Greg Brockman. Ο Atlman απολύθηκε στις 17 Νοεμβρίου, με το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας να αναφέρει ότι “δεν υπάρχει πια εμπιστοσύνη στις ικανότητές του να ηγείται της OpenAI”. Η Microsoft δεν έχασε την ευκαιρία και ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις ένταξής του στην ομάδα της το Σαββατοκύριακο που ακολούθησε.

Και κάπως έτσι, στις 20 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε η πρόσληψή του από τον Satya Nadella, CEO της Microsoft, ο οποίος έκανε γνωστό πως μαζί με τον Altman προσλαμβάνεται και ο Brockman. Αμφότεροι θα είναι επικεφαλείς μιας νέας ομάδας του αμερικανικού κολοσσού, η οποία θα κάνει έρευνα πάνω σε εξειδικευμένες τεχνολογίες AI.

Πάντως, με τι εξελίξεις να τρέχουν, τα νεότερα αναφέρουν ότι ο Altman και ο Brockman αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην OpenAI, εφόσον όμως παραιτηθούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που τους απέλυσαν. Υπερ της επιστροφής του Altman είναι και η πλειοψηφία των υπαλλήλων της εταιρείας, που απειλούν ότι θα μετακινηθούν στη Microsoft αν δεν αναιρεθεί η αποπομπή του από τη θέση του CEO. 
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*