Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σε χιλιάδες απολύσεις προχωράει και η Google

*
Η Google είναι ένας ακόμα κολοσσός της τεχνολογίας που προβαίνει σε μαζικές απολύσεις προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, 12.000 εργαζόμενοι πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους, τη στιγμή που ο πληθωρισμός καλπάζει και η παγκόσμια αγορά ετοιμάζεται για ύφεση. Την ανακοίνωση πραγματοποίησε ο SEO της Google, Sundar Pichai, μέσω ενός email προς το πρσωπικό αλλά και ενός blog post. Οι απολύσεις αφορούν το 6% του προσωπικού της Google και έρχονται μετά από αυτές στη Microsoft (10.000 θέσεις/ 5% του προσωπικού), Amazon (18.000/ 6%), Meta (11.000/ 13%). Πριν λίγες ημέρες, η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, προχώρησε σε απολύσεις στη Verily, μια θυγατρική της που δραστηριοποιείται στον κλάδο της υγείας και στην Intrinsic, που αναπτύσει προγράμματα για βιμονχανικά ρομπότ.

Στην ανάρτησή του, ο Pichai είπε ότι οι απολύσεις είναι μια στιγμή για την εταιρεία να "επαναπροσδιορίσει τους στόχους της, να μελετήσει ξανά τις δαπάνες της και να κατευθύνει το ταλέντο και το κεφάλαιό τις στις υψηλότερες προτεραιότητές της". Ο Διευθύνων Σύμβουλος σημείωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι ένας βασικός τομέας στο μέλλον.


"Είμαι σίγουρος για την τεράστια ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας χάρη στη δύναμη της αποστολής μας, την αξία των προϊόντων και των υπηρεσιών μας και τις πρώτες επενδύσεις μας στην τεχνητή νοημοσύνη", δήλωσε ο Pichai. "Για να το ολοκληρώσουμε, θα χρειαστεί να κάνουμε δύσκολες επιλογές".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*