Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Staybl: Η εφαρμογή που βοηθά ανθρώπους με νευρολογικές παθήσεις να χρησιμοποιούν το iPad ευκολότερα

*
Μια νέα εφαρμογή με το όνομα Staybl αποσκοπεί στο να κάνει τη ζωή των χρηστών του iPad με νευρολογικές παθήσεις λίγο ευκολότερη. Το Staybl χρησιμοποιεί υπάρχουσες τεχνολογίες ώστε να βοηθήσει ανθρώπους με παθήσεις όπως Parkinson’s στο να χρησιμοποιούν το iPad στην καθημερινότητά τους. Την εφαρμογή δημιούργησε η εταιρεία Havas Creative από τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη και τη Γερμανία, παρουσιάζοντας ένα προϊόν σχεδιασμένο από ειδικούς του German Parkinson’s Association, αλλά και με τη βοήθεια ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με Parkinson’s.

Η εφαρμογή εκμεταλλεύεται τις ικανότητες του επιταχυνσιόμετρου του iPad για να αναγνωρίσει πότε η συσκευή μετακινείται εξαιτίας τρέμουλου που προκαλείται από νευρολογικές παθήσεις. Όταν αναγνωρίσει μια τέτοια κίνηση αντιδρά μετακινώντας το web browser του iPad στην αντίθετη κατεύθυνση. Έτσι σταθεροποιεί την οθόνη ώστε να μπορεί ο χρήστης να διαβάσει με ευκολία το περιεχόμενό της.

Επιπρόσθετα, το browser της εφαρμογής έρχεται με ορισμένα ειδικά σχεδιασμένα χαρακτηριστικά ώστε να ενισχύσει τη δράση της βασικής της λειτουργίας. Για παράδειγμα ξεφορτώνεται πλήρως τις κινήσεις swipe και slide για την πλοήγηση, διαθέτει μεγαλύτερα πλήκτρα ώστε να γίνει ευκολότερη η πληκτρολόγηση και προσφέρει ρυθμίσεις με μεγάλη ευελιξία στο customization.

Η εφαρμογή Staybl είναι διαθέσιμη για iPad με λειτουργικό iPadOS 14 (ή μεταγενέστερο) μέσα από το App Store. Στόχος της Havas Creative για το μέλλον είναι η κυκλοφορία της σε περισσότερες συσκευές και πλατφόρμες.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*