Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σχεδόν αδύνατη η σύνδεση του PSVR 2 με PC, σύμφωνα με έμπειρο developer

*
Έμπειρος developer αναφέρει ότι θα είναι σχεδόν αδύνατη η σύνδεση του PSVR 2 με ένα PC. Ναι μεν το indie studio Mediator Software έχει δημιουργήσει το iVRy Driver για SteamVR που βοηθάει στη σύνδεση του original PSVR σε έναν υπολογιστή, όμως αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι η συσκευή αναγνωρίζεται ως δεύτερη οθόνη, κάτι που αποτελεί τη βάση για να υλοποιηθεί η οποιαδήποτε ιδέα περί συνεργασία της με PC.

Σύμφωνα με τη Mediator Software:


"Θα σπαταλήσετε τα χρήματά σας, καθώς δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε ποτέ σε υπολογιστή και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι εφικτό. Το αρχικό PSVR είναι (ηλεκτρονικά) ισοδύναμο με μια οθόνη και επομένως είναι σχετικά απλό να ληφθεί ένα σήμα βίντεο σε αυτό. Η ανάγνωση αισθητήρων κ.λπ. χρειάστηκε πολύ reverse engineering, και τουλάχιστον ένας χρόνος από την κυκλοφορία πριν κατανοήσει κάποιος τον τρόπο υλοποίησης. Στη συνέχεια, χρειάστηκαν μερικά ακόμη χρόνια για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως PC VR headest. Το tracking και τα conrollers (χρησιμοποιώντας το original hardware) είναι ακόμα ένα project σε εξέλιξη και έχουν περάσει πάνω από 5 χρόνια από την κυκλοφορία. Αυτό συμβαίνει χωρίς η Sony να κάνει καμία προσπάθεια να αποτρέψει χρήστες από τη χρησιμοποίησή του σε άλλη συσκευή εκτός του PS4".

"Ακόμα και αν δεν έχουν κωδικοποιήσει τα δεδομένα του headset, θα χρειαστεί πολύ reverse engineering, πολλά χρόνια δουλειάς, απλά για να μεταφερθεί μια εικόνα στη συσκευή. Μετά υπάρχει και το tracking που θα πρέπει να αναπτυχθεί, καθώς δεν υπάρχει κάποιος έτοιμος SLAM tracker για Windows. Μετά τα controllers, κλπ, κλπ".

Τέλος, η εταιρεία αναφέρει πως θεωρεί απίθανο το PSVR 2 να συνεργάζεται με PC μετά από μια πενταετία.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*