Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τα Mac της Apple θα ανιχνεύουν την ύπαρξη υγρών στις USB-C

*
Ναι μεν σύμφωνα με τους πελάτες της, η Apple παρέχει υψηλού επιπέδου service, όμως υπάρχουν φορές που οι καταναλωτές αποκρύπτουν τους πραγματικούς λόγους μιας βλάβης, για να μην βρεθούν εκτός εγγύησης. Μια τέτοια περίπτωση είναι η ζημιά που προκαλείται λόγω υγρών και ως τώρα ήταν πρακτικά αδύνατο να ανιχνευτεί η ύπαρξή τους στις θύρες USB των Mac. Έτσι και αλλιώς η εγγύηση της Apple δεν καλύπτει βλάβες που προκλήθηκαν από νερό ή άλλο υγρό, όμως στο εξής η εταιρεία θα έχει ένα εργαλείο για την επιβεβαίωση τέτοιων περιστατικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του 9to5Mac, το macOS Sonoma 14.1 διάθέτει ένα system daemon που ονομάζεται ‘liquiddetectiond’ και αν κρίνει κανείς από το όνομα, καταλαβαίνει πως εντοπίζει αν ο υπολογιστής έχει εκτεθεί σε υγρά. Η εφαρμογή τρέχει στο παρασκήνιο και αναλύει την κατάσταση στις θύρες USB-C port των Mac, με τη διαδικασία να περιγράφεται ως ‘Liquid Detection and Corrosion Mitigation Daemon.’ Κάτι παρόμοιο υπάρχει ήδη σσε iPhones και iPads, με τους χρήστες να ειδοποιούνται να αποσυνδέσουν τη συσκευή τους από το ρεύμα για να μην υπάρξει σοβαρή βλάβη. Όμως στα Mac φαίνεται ότι μιλάμε μόνο για συλλογή δεδομένων, όχι για ειδοποιήσεις. Ακόμα υπάρχουν και τα Liquid Contact Indicators ή LCI, που είναι τοποθετημένα σε σημεία- κλειδιά στο εσωτερικό των Mac και ενημερώνουν για την παρουσία υγρών στο εσωτερικό της συσκευής. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*