Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Θύρες USB-C σε όλα τα smartphones από το 2024 αποφάσισαν Ευρωπαίοι βουλευτές

*
Ευρωπαίοι βουλευτές συμφώνησαν σε νόμο που θα υποχρεώσει όλους τους κατασκευαστές smartphones που πουλάνε τα προϊόντα τους στην Ευρώπη, να τα κυκλοφορούν με θύρα USB-C. Η απόφαση περιλαμβάνει ασφαλώς και τα iPhones της Apple και θα τεθεί σε ισχύ από το 2024. Το ίδιο θα ισχύσει και για άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως tablets, ψηφιακές κάμερες, ακουστικά, φορητές κονσόλες για video game και e-readers. Η παραπάνω απόφαση θα πρέπει να λάβει πρώτα την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στόχος είναι η μείωση των δαπανών αλλά και των ηλεκτρονιών αποβλήτων, μιας και θα υπάρχει κοινός φορτιστής για μια σειρά από συσκευές. Υπολογίζεται ότι με τον τρόπο αυτό, οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα γλιτώσουν περίπου 250 εκ. ευρώ από "αχρείαστες" αγορές φορτιστών και τα ηλεκτρονικά απόβλητα θα μειωθούν κατά 11.000 τόνους.


Η συμφωνία θα επηρεάσει περισσότερο την Apple, που είναι η μοναδική από τους μεγάλους κατασκευαστές smartphones, η οποία χρησιμοποιεί θύρες φόρτισης δικής της τεχνολογίας.
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*