Όπως έγινε γνωστό αυτή την εβδομάδα, η Nintendo of Europe θα σταματήσει να διαθέτει το αρχικό Nintendo Switch στις αρχές του 2027. Η απόφαση σχετίζεται με τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία απαιτεί από τις ηλεκτρονικές συσκευές να διαθέτουν μπαταρίες που μπορούν να αντικαθίστανται ευκολότερα από τον χρήστη.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το Nintendo Switch 2 θα επανασχεδιαστεί ώστε να συμμορφώνεται με τις νέες απαιτήσεις. Αντίθετα, η Nintendo δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αντίστοιχο επανασχεδιασμό του αρχικού Nintendo Switch.
Η διακοπή της διάθεσης αφορά αποκλειστικά την ευρωπαϊκή αγορά. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Nintendo, το αρχικό Nintendo Switch θα συνεχίσει να διατίθεται στις αγορές εκτός της Nintendo of Europe.
Η επανασχεδιασμένη έκδοση της κονσόλας αναμένεται να έχει πολύ μικρές αλλαγές, κυρίως στο βάρος. Παράλληλα, το αρχικό Nintendo Switch συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής το 2027 και βρίσκεται πολύ κοντά στο να γίνει η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας ήδη ξεπεράσει τις συνολικές πωλήσεις του Nintendo DS.
Μέχρι τις 31 Μαρτίου 2026, το Nintendo Switch είχε πουλήσει 155,92 εκατομμύρια κονσόλες παγκοσμίως, ενώ το PlayStation 2 παραμένει στην κορυφή με περίπου 160 εκατομμύρια πωλήσεις.



Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity