Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Nothing phone (1) παρουσιάστηκε και επίσημα

*
Έπειτα από πληθώρα teasers και δημιουργία τεράστιου hype από τη Nothing, σε σημείο να το παραδεχτεί μέχρι και ο ίδιος της ο ιδρυτής, Carl Pei, γράφοντας στο Twitter ότι είναι τόσο πολύ το hype(που δημιούργησε ο ίδιος) κατά την ειλικρινή του γνώμη και ότι δεν τον ανησυχεί, απλώς τον εξέπληξε, πλέον το Nothing phone (1) είναι και επίσημο.

Το Nothing phone (1) έρχεται με οθόνη OLED των 6.55″, ανάλυσης 2400×1080 Pixels(FHD+), με ρυθμό ανανέωσης τα 120Hz ο οποίος θα πέφτει μέχρι και τα 60Hz, ανάλογα τη χρήση που κάνετε και 240 Hz στο touch sampling rate. H φωτεινότητα φτάνει τα 500nits(τυπική) με το peak της φτάνει τα 1200nits σε HDR.


Η κατασκευή του πλαισίου του είναι από ανακυκλωμένο αλουμίνιο ενώ μπρος και πίσω από Gorilla Glass 5 και συμμετρικά bezels και στις τέσσερις πλευρές της οθόνης.

Στο κομμάτι του SoC, έχουμε μια “ειδικά” σχεδιασμένη έκδοση του Snapdragon 778+ της Qualcomm, μαζί με 8GB LPDDR5 RAM και 128GB UFS 3.1 για τη μικρή έκδοση ενώ θα υπάρχουν και εκδόσεις 8/256GB και 12/256GB.

Στα των καμερών, υπάρχει μια διπλή κάμερα των 50MP σε κάθετη διάταξη, με τον βασικό φακό να είναι ο γνωστός IMX766 της Sony με 1/1.56" μέγεθος αισθητήρα και f/1.88 με OIS και PDAF και στον ultrawide τον JN1 της Samsung με 1/2.76" μέγεθος αισθητήρα, 114 μοιρών και f/2.2 με AF για τη δυνατότητα macro λήψεων έως και τα 4 εκατοστά. Οι 2 φακοί μπορούν να καταγράψουν βίντεο σε 4K στα 30fps και σε 1080p στα 30/60fps με live HDR. Μπροστά και πάνω αριστερά σε μορφή punch hole υπάρχει μια τυπική selfie κάμερα στα 16 MP της Sony με τον αισθητήρα να είναι ο IMX471 με f/2.5 με δυνατότητα καταγραφής βίντεο σε 1080p και 30fps.

Η μπαταρία της συσκευής έχει χωρητικότητα 4500mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης στα 33W, ασύρματης φόρτισης στα 15W και αντίστροφης ασύρματης φόρτισης στα 5W. Η Nothing διαφημίζει ότι το τηλέφωνο θα μπορεί να φορτίσει ενσύρματα πλήρως σε 70 λεπτά ενώ ασύρματα σε 2 ώρες, με τον ενσύρματο φορτιστή να μη συμπεριλαμβάνεται στο κουτί και με τη Nothing να πουλάει ξεχωριστά έναν 45W στα 35€.



Υπάρχει ένας οπτικός αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, υποστήριξη για Dual-SIM, 5G, στερεοφωνικά ηχεία, τρία μικρόφωνα, WiFi 6.0, Bluetooth 5.2, με τη συσκευή να έχει πιστοποίηση IP53. Οι διαστάσεις της συσκευής είναι 159.2 x 75.8 x 8.3 mm και ζυγίζει 193.5 γραμμάρια.

Στο λογισμικό, το Nothing phone, έρχεται με το Nothing OS, το οποίο φυσικό είναι βασισμένο στο Android 12, το οποίο είναι ελαφρύ, καθαρό και χωρίς bloatware, με τη Nothing να υπόσχεται 3 χρόνια αναβαθμίσεις Android, δηλαδή μέχρι και το Android 15 και 4 χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας, κάθε 2 μήνες.

Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της συσκευής, το οποίο έχει διαφημιστεί και περισσότερο και μένει να δούμε εάν είναι gimmick ή πράγματι χρήσιμο στη καθημερινότητα, βρίσκεται στη πλάτη της συσκευής και η Nothing το ονομάζει Glyph Interface.

Το Glyph Interface αποτελείται από πάνω από 900 αρκετά φωτεινά LEDs τα οποία δημιουργούν ένα μοτίβο σε όλη τη πλάτη, γύρω από τη διπλή κάμερα, γύρω από το διάφανο wireless charging coil στη μέση και σε κάποιες γραμμές στη γωνία και πάνω από τη θύρα φόρτισης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως notification LED για τις ειδοποιήσεις σας, να φωτίζει όταν χρησιμοποιείτε την ασύρματη ή την αντίστροφη ασύρματη, ή ακόμα και όταν φορτίζετε τη συσκευή σας, η φωτιζόμενη μπάρα θα γεμίζει όσο ανεβαίνει το ποσοστό της μπαταρίας.

Φυσικά αυτό δε θα είναι μόνιμα αναμμένο, οπότε εάν θέλετε κάποια στιγμή να δείτε που έχει φτάσει, απλά κουνήστε το τηλέφωνό σας. Επίσης όταν καταγράφετε βίντεο, υπάρχει πίσω στη πλάτη ένα κόκκινο φωτάκι που αναβοσβήνει, ως ένδειξη εγγραφής. Η Nothing έχει φτιάξει ένα ολόκληρο UI μέσα στις ρυθμίσεις που σου δίνει το πλήρη έλεγχο των LEDs. Υπάρχουν μέσα 10 ringtones με το καθένα από αυτά να έχουν το δικό τους φωτιζόμενο μωτίβο ώστε να μπορείς να συνδυάσεις κάποιο από αυτά με μια συγκεκριμένη επαφή, και να ξέρεις ποιος σε έχει καλέσει, κοιτώντας μόνο τη πλάτη, ακόμα και στην αθόρυβη λειτουργία. Το ίδιο θα συμβαίνει και με τις ειδοποιήσεις στις εφαρμογές. Η Nothing δήλωσε ότι θα έρθει ακόμα περισσότερο customisation στο Glyph Interface μέσω ενημερώσεων λογισμικού.

Βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, για να συμβούν όλα αυτά, είτε πρέπει να έχετε το κινητό χωρίς θήκη είτε να αγοράσετε την επίσημη διάφανη θήκη της Nothing ή κάποιας άλλης third party εταιρείας.
Το Nothing phone (1) θα κυκλοφορήσει σε δύο χρώματα, λευκό και μαύρο, με τις προπαραγγελίες να έχουν ήδη ξεκινήσει, με τη βασική έκδοση των 8/128GB να κοστίζει 469€, τη μεσαία έκδοση των 8/256GB 499€ και τη μεγάλη έκδοση των 12/256GB να φτάνει τα 549€, με τη συγκεκριμένη να φτάνει αργότερα από τις άλλες δύο. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*