Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Xiaomi 12 Lite είναι επίσημο με 108MP κάμερα και οθόνη OLED στα 120Hz (video)

*
Έπειτα από πολλά leaks και ένα σύντομο teaser, η Xiaomi αποκάλυψε πλήρως το διάδοχο του 11 Lite 5G NE, το Xiaomi 12 Lite. Το smartphone έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις σχεδόν σε όλους τους τομείς σε σχέση με το 11 Lite. Ξεκινώντας από την οθόνη, έχουμε μια AMOLED ίδιου μεγέθους με του 11 Lite, στις 6,55", με τη μόνη διαφορά να είναι στο ρυθμό ανανέωσης της. Πιο συγκεκριμένα, η οθόνη του 12 Lite έχει 120Hz refresh rate σε σχέση με τα 90Hz του 11 Lite, με το touch sampling rate να παραμένει στα 240Hz.

Η επόμενη αλλαγή, αισθητική και μη, έχει να κάνει με τη μπροστινή κάμερα της συσκευής η οποία όχι μόνο άλλαξε θέση και μετακινήθηκε από τα αριστερά στο κέντρο αλλά δέχθηκε και σημαντική αναβάθμιση στο hardware της. Αναλυτικότερα, η ανάλυση της selfie κάμερας ανέβηκε από τα 20MP στα 32MP, με λίγο μικρότερο διάφραγμα f/2,5 από f/2,2, με μεγαλύτερο αισθητήρα μεγέθους 1/2,8" από 1/3,4", και με ίσως τη μεγαλύτερη και αναπάντεχη αναβάθμιση η οποία είναι η προσθήκη AF που δε βρίσκεις σε καμία συσκευή αυτού του budget.




Περνώντας στις πίσω κάμερες, συναντάμε μια αναβάθμιση και μια υποβάθμιση. H αναβάθμιση έρχεται στο βασικό φακό, με τη Xiaomi να διπλασιάζει την ανάλυση στα 108MP από τα 64MP, κι εδώ με ελάχιστα μικρότερο διάφραγμα f/1,9 από το f/1,8, αλλά με αρκετά μεγαλύτερο αισθητήρα στις 1/1,52" σε σχέση με τις 1/1,97" του 11 Lite. Η υποβάθμιση βρίσκεται στην ανάλυση της macro κάμερα της συσκευής, αφού από τα 5MP του 11 Lite πέφτουμε στα 2MP και στην αφαίρεση του AF. Ο ultrawide παραμένει ίδιος.

Η μπαταρία δέχθηκε επίσης αναβάθμιση, καθώς αυξήθηκε η χωρητικότητά της 50mAh, και τώρα είναι στα 4300mAh, με τη σημαντική βελτίωση να δέχεται η ταχύτητα φόρτισης, στα 67W σε σχέση με τα 33W του 11 Lite, με τη Xiaomi να διαφημίζει ότι σε 13 λεπτά θα έχει φορτίσει έως το 50%, με τον φορτιστή να συμπεριλαμβάνεται μέσα στο κουτί.

Στο κομμάτι του επεξεργαστή έχουμε ξανά τον Snapdragon 778 της Qualcomm, κατασκευασμένο στα 6nm, ο οποίος είναι ικανότατος για τη μεσαία κατηγορία.

Το Xiaomi 12 Lite κυκλοφορεί σε 3 χρώματα, μαύρο, ροζ και πράσινο και σε 3 εκδόσεις. Η έκδοση των 6/128GB κοστίζει $400, η έκδοση των 8/128GB $450 και η έκδοση των 8/256GB $500. Οι προπαραγγελίες έχουν ξεκινήσει ήδη μέσω των εξουσιοδοτημένων online καταστημάτων της Xiaomi, με την ημερομηνία κυκλοφορίας και τις τιμές στην Ευρώπη να παραμέμουν άγνωστες για την ώρα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*