Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έρευνα παρουσιάζει ως επικίνδυνες πάνω από 2.000 δημοφιλείς εφαρμογές στο Google Play Store

*
Μια έρευνα που ολοκληρώθηκε μέσα στην τελευταία διετία παρουσιάζει στα ευρήματά της πως 2.040 εφαρμογές του Google Play Store είναι επικίνδυνες. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ σε συνεργασία με την Data61 της CSIRO, οι εφαρμογές που βρίσκονται στη λίστα αυτή είτε ζητούν «περίεργο» όγκο δεδομένων και πρόσβασης στο κινητό του χρήστη, είτε εντάσσονται ξεκάθαρα στην κατηγορία των malware.

Η έρευνα εξέτασε περίπου 1 εκατομμύριο εφαρμογές στο Google Play Store και χώρισε τα ευρήματά της σε δύο κατηγορίες. Το αξιοσημείωτο είναι πως η έρευνα χαρακτηρίζει «περίεργα» τα δικαιώματα που ζητούν επί των λειτουργιών της συσκευής δημοφιλείς εφαρμογές όπως τα Hill Climb Racing και Temple Run. Για την μελέτη και ανάλυση χρησιμοποιήθηκαν νευρωνικά δίκτυα, καθώς και τεχνικές machine learning. Ο αλγόριθμος ορίστηκε να αναζητά παρόμοιο κείμενο περιγραφής και εικονίδια στις 10.000 πιο δημοφιλείς εφαρμογές και επέστρεψε στους ερευνητές με αναφορά για 49.608 πιθανές απειλές.




Με τη χρήση του VirusTotal, πάνω από 7.246 εφαρμογές χαρακτηρίστηκαν μολυσμένες και 2.040 από αυτές ήταν ψεύτικες και με μεγάλο ρίσκο για όσους τις εγκαταστήσουν. Πάνω από 1.560 από αυτές ζητούσαν τουλάχιστον πέντε επίπεδα πρόσβασης σε «ευαίσθητες» λειτουργίες, ενώ 1.407 εγκαθιστούσαν ad libraries τρίτων.

Η Google σημειώνει πάντως πως πλέον το ποσοστό των εφαρμογών που απορρίπτονται από το ανέβασμά τους στο Google Play Store έχει ανέβει πάνω από 55%, ενώ και το ποσοστό της διακοπής λειτουργίας εφαρμογών έχει φτάσει το 66%. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*