Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έρευνες ρίχνουν φως στην κατανάλωση ενέργειας από τα PS5, Xbox Series X/S

*
Ένα θέμα που απασχολεί αρκετούς gamers έχει να κάνει με την κατανάλωση ενέργειας από τα συστήματα νέας γενιάς. Φως στο ζήτημα έρχεται να ρίξει η μελέτη του αμερικανικού, μή κερδοσκοπικού οργανισμού The Natural Resources Defense Council, που αναφέρει ότι τα τα PlayStation 5, Xbox Series S και Xbox Series X, καταναλώνουν από 160 έως και 200 Watts περισσότερα σε σχέση με παλαιότερα συστήματα, δίχως να υπολογίζεται η κατανάλωση ενέργειας της τηλεόρασης. Τα παραπάνω νούμερα πέφτουν κατακόρυφα όταν οι κονσόλες είναι απενεργοποιημένες ή σε rest mode.

Ένας παράγοντας που αυξάνει κατακόρυφα την κατανάλωση από γενιά σε γενιά, είναι η ποιότητα των γραφικών. Για παράδειγμα στο PS4, το NHL 2021 απαιτεί 80- 104 Watts, ενώ το Astro's Playroom στο PS5 180- 200 Watts. Αυξημένη είναι και η κατανάλωση κατά τη διάρκεια του video streaming μέσω συνδρομητικών υπηρεσιών, σε σύγκριση με το αν αυτό πραγματοποιείται μέσω των streaming boxes που παρέχουν οι εταιρείες. Για παράδειγμα, το Apple TV απαιτεί 2,8 Watts, το Amazon Fire TV 3- 4 Watts, τη στιγμή που για τις ίδιες λειτουργίες οι νέες κονσόλες καταναλώνουν 15% με 20% περισσότερο.




Παράλληλα, υπάρχει μια ακόμα μελέτη, αυτή τη φορά από το CNET που υποστηρίζει ότι η συνολική κατανάλωση εξαρτάται από το κάθε παιχνίδι.

Τέλος, οι εκτιμήσεις κατανάλωσης ενέργειας για νέα και παλαιότερα συστήματα έχουν ως εξής:

- PlayStation 5: 50-220 watts
- Xbox Series X: 45-220 watts
- Xbox Series S: 25-100 watts
- Nintendo Switch: 10-18 watts
- PlayStation 4 Pro: 75-160 watts
- PlayStation 4 Slim: 55-110 watts
- PlayStation 4: 90-150 watts
- Xbox One X: 65-180 watts
- Xbox One S: 35-90 watts
- Xbox One: 70-120 watts 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*