Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έσοδα ρεκόρ για τη Samsung το 2021

*
H Samsung Electronics σημείωσε ρεκόρ εσόδων τριμήνου και έτους την περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2021. Τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας από τον Οκτωβριο έως τον Δεκέμβριο της χρονιάς που πέρασε ανήλθαν σε περίπου $11,5 δισ. και τα έσοδα σε $63,6 δισ. Τα αντίστοιχα νούμερα για όλο το έτος είναι $42,9 δισ. και $232,4 δισ. αντίστοιχα.

Η κατά 24% άνοδος που κατέγραψαν τα έσοδα της Samsung από έτος σε έτος, αποδίδεται στις πωλήσεις καταναλωτικών προϊόντων όπως premium smartphones, τηλεοράσεις και ηλεκτρικές συσκευές. Ο πιο προσοδοφόρος τομέας είναι αυτός των ημιαγωγών, με κέρδη προ φόρων αυξημένα κατά 52% από έτος σε έτος, παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που οδήγησαν στη μείωση της παραγωγής RAM και flash storage.


Για το 2022 η Samsung αναμένη επιπλέον ανάπτυξη στον κλάδο των φορητών συσκευών, με νέα smartphones, tablets, wearables και περισσότερες συσκευές 5G. Αρκετά καλά θα πάει και ο τομέας των οθονών, κάτι στο οποίο θα βοηθήσουν σημαντικά οι πωλήσεις αναδιπλούμενων panels σε κατασκευαστές. Η εταιρεία αναμένει ότι η πρόσφατη επέκτασή της σε quantum-dot OLED TV panels θα ισοφαρίσει κατά κάποιο τρόπο τις απώλειες από τα μεγάλα panels. Ήδη η Sony ανακοίνωσε την πρωτη τηλεόραση QD-OLED που θα χρησιμοποιεί panels της Samsung.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*