Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αναγνώριση εκφράσεων από την HTC με το Vive Facial Tracker (video)

Η HTC παρουσίασε το πειραματικό της εγχείρημα αναγνώρισης εκφράσεων προσώπου το 2019 και δύο χρόνια μετά, στις 8 Μαρτίου του 2021 έκανε το πρώτο της επίσημο tease — λίγο πριν την επίσημη αποκάλυψη και ταυτόχρονη κυκλοφορία του. Το Vive Facial Tracker είναι λοιπόν γεγονός και έρχεται να προστεθεί ως module στο Vive Pro, το high-end VR-headset της εταιρίας.

Το VFT (για συντομία) δύνεται με τη χρήση ενός υπέρυθρου φακού και δύο καμερών να αναγνωρίσει έως και 38 ξεχωριστές εκφράσεις, καταγράφοντας και παρακολουθώντας κινήσεις των χειλιών και των ζυγωματικών. Σε συνεργασία μάλιστα με το Vive Pro Eye, μια εκδοχή του headset με δυνατότητα αναγνώρισης της κίνησης των ματιών, η HTC προσφέρει την απόλυτη λύση στο χώρο του motion capturing. Το εν λόγω module βρίσκεται διαθέσιμο για αγορά ήδη με την τιμή του να ανέρχεται στα $129,99.


Παράλληλα, έναντι της ίδιας τιμής, η HTC ανακοίνωσε την κυκλοφορία της τρίτης γενιάς του VR Tracker της, ο οποίος παρότι μικρότερος κατά 33% και ελαφρύτερος κατά 15%, παρουσιάζει αύξηση αυτονομίας της τάξεως του 75%, αποτελώντας ουσιαστικά απάντηση στον επερχόμενο Tundra Tracker της πλατφόρμας του SteamVR.

Πάρτε μια ιδέα από το βίντεο που ακολουθεί:

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*