Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αποκάλυψη πρωτότυπου 8Κ VR headset από τη Sony (video)

Η Sony αποκάλυψε το πρωτότυπο ενός 8K VR headset το οποίο μάλλον δεν προορίζεται για gaming. Η συσκευή υπόσχεται γραφικά υψηλής ποιότητας, μειωμένο latency και είναι εφοδιασμένη με OLED microdisplays.

Αναπτύχθηκε από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Sony και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της "Sony Technology Day". Την επίδειξη πραγματοποίησαν οι μηχανικοί Yasuko Ishihara και Kei Kimura που επικεντρώθηκαν στην ανάλυση 8Κ (4Κ για κάθε μάτι) και την υψηλής ποιότητας απεικόνιση με χρήση OLED microdisplays, κάτι που σημαίνει ότι το headset θα είναι μικρότερο και ελαφρύτερο. Ακόμα, το μειωμένο latency σημαίνει πιο ομαλή και πιο ρεαλιστική κίνηση. Στο video που θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε στη συνέχεια αναφέρεται ότι το headset προτείνεται για χρήση από μηανολόγους μηχανικούς, για εκπαίδευση σε ιατρικά θέματα, υποστήριξη παραγωγικών δραστηριοτήτων αλλά και ζωντανά ψυχαγωγικά θεάματα.


Πρόκειται για μία εξέλιξη που δείχνει το που βαδίζει η τεχνολογία VR.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*