Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αποκαλυπτήρια για τα Windows 11 της Microsoft (trailer)

Η Microsoft αποκάλυψε τα Windows 11 τα οποία αναμενεται να γίνουν διαθέσιμα την επερχόμενη εορταστική περίοδο. Το νέο λειτουργικό σύστημα θα δοθεί υπό μορφή δωρεάν αναβάθμισης για όσους έχουν αγοράσει τα Windows 10 και όπως αναμέναμε είναι βασισμένα κατά ένα μεγάλο βαθμό σε αυτά.

Μία από τις σημαντικότερες προσθήκες είναι τα Snap Groups, συλλογές από apps, στις οποίες οι χρήστες έχουν πρόσβαση πολύ εύκολα, μέσω τυ task bar. Έτσι οι χρήστες θα μπορούν να ομαδοποιούν παρόμοιες εφαρμογές, διευκολύνοντας την καθημερινή τους εργασία.


Τα Windows 11 θα μπορούν επίσης να διαχειρίζονται αποτελεσματικά πολλαπλές εφαρμογές σε πολλαπλά monitors, διχως να δημιουργείται χάος στη ροή των εργασιών τους. Αποσυνδέοντας μια οθόνη από ένα laptop, όλες οι εφαρμογές που απεικονίζονταν σε αυτή θα ελαχιστοποιηθούν αυτόματα και παράλληλα το λειτουργικό σύστημα θα θυμάται τη θέση κάθε παράθυρου.

Επιπλέον, με τα Windows 11 οι χρήστες tablet PC θα μπορούν να αλλάζουν με μεταλύτερη ευκολία το μέγεθος των παράθυρων των εφαρμογών. Ακόμα, το επανασχεδιασμένο touchscreen keyboard θα βρίσκεται σε μια γωνιά της οθόνη, οπότε θα μπορείτε να πληκτρολογείται ακόμα και με τον αντίχειρα. Βεβαίως θα υπάρχει και η επιλογή του full-screen touchscreen keyboard, όπως και στα Windows 10.



Όσον αφορά το κομμάτι του gaming, τα Windows 11 θα υποστηρίζουν το Auto HDR feature που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στα Xbox Series X και Xbox Series S. To Auto HDR θα επιτρέπει στο λειτουργικό σύστημα να προσφερει πιο δυναμικές απεικονίσεις των χρωμάτων και των φωτισμών σε παλαιότερα παιχνίδια. Η τεχνολογία υποστηρίζεται από 1.000 και πλέον παιχνίδια, όπως τα Rocket League και Doom 64. Μια ακόμα τεχνολογία που έρχεται από τις κονσόλες Xbox στα Windows είναι το Direct Storage, που θα οδηγήσει σε δραματική μείωση των χρόνων φόρτωσης δεδομένων. To Xbox Game Pass θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Xbox app των Windows 11, ενώ οι συνδρομητές της υπηρεσίας Xbox Game Pass Ultimate θα έχουν πρόσβαση και στο Xbox Cloud Gaming.

Windows 11

Η Microsoft θα διευκολύνει τους developers στις προσπάθειές τους να κυκλοφορήσουν τις εφαρμογές τους μέσω του Microsoft Store. Ο Chief Product Officer της Microsoft, Panos Panay ανέφερε ότι στο store θα μπορούν να υπάρχουν και Win32 apps, πέρα από το standard UWP (Universal Windows Platform) software. Επίσης, οι developers θα κρατάνε στον λογαριασμό τους όλα τα έσοδα από εμπορικές πλατφόρμες τρίτων. Πολύ σημαντική είναι βεβαίως και η ανακοίνωση για υποστήριξη Android apps στο Microsoft Store, οι οποίες θα μπορούν να εγκατασταθούν και μέσω του Amazon App Store.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*