Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αύξηση επιδόσεων AR σε κινητά Android δύο καμερών

*
Σύμφωνα με το Android Police, η επερχόμενη ενημέρωση της εφαρμογής Google Play Services for AR (όπως ονομάζεται η “πρόσοψη” του ARCore SDK του Android) προσφέρει αισθητή αύξηση των επιδόσεων αντίληψης βάθους σε κινητά τηλέφωνα που κάνουν χρήση διπλής συστοιχίας καμερών.

Για την ώρα η εν λόγω ενημέρωση αφορά κατ’ αποκλειστικότητα τα Google Pixel 4 και Google Pixel 4 XL που κυκλοφόρησαν το 2019, παρότι στην αγορά βρίσκονται τα Pixel 5 και Pixel 5a 5G. Αυτό έρχεται ως αντίκτυπο της έλλειψης σταθερού στόχου και πάγιων αποφάσεων της εταιρίας, αφού οι μεταβολές της ανά γενιά συσκευών έχουν δημιουργήσει σύγχυση.


Αναλυτικά, το Pixel 3 αποτέλεσε τρανή απόδειξη για την ίδια πως δεν χρειάζεται πάνω από μία κάμερα για να επιτευχθούν εξαιρετικά αποτελέσματα (σε εφαρμογές τύπου Portrait Mode) όταν το software είναι καλό, μόνο για ακυρώσει τον εαυτό της ένα χρόνο μετά με το Pixel 4, ενσωματώνοντας ένα δεύτερο, telephoto αισθητήρα. Ομοίως, ένα χρόνο μετά, το Pixel 5 λειτούργησε ως “άτακτη υποχώρηση” αφού τη θέση του τηλεφακού πήρε ένα υπερ-ευρυγώνιος.

Η διάθεση αυτής αναμένεται στις επόμενες εβδομάδες, ενώ άγνωστο παραμένει για την ώρα το πότε ή το αν θα διατεθεί και στα υπόλοιπα κινητά τηλέφωνα της λίστας των υποστηριζόμενων AR συσκευών.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*