Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γεγονός το jailbreak του PS4 με την έκδοση firmware 9.00 (video)

*
Μετά από αρκετά χρόνια στην αγορά, ήρθε η ώρα και για το PS4 να πέσει θύμα των hackers και να δούμε το πρώτο ολοκληρωμένο jailbreak της κονσόλας. Τρεις γνωστοί hackers κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα exploit που δουλεύει στα PS4 και PS4 Pro με firmware 9.00, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν μετά homebrew εφαρμογές και πειρατικά αντίγραφα παιχνιδιών. Το jailbreak έχει την κωδική ονομασία “pOOBs4” και στα credits του αναφέρονται οι SpecterDev, ChendoChap και Znullptr, ενώ γίνονται αναφορές και στον Sleirsgoevy και τον διάσημο TheFloW που ανακάλυψε το κενό ασφαλείας που επιτρέπει στο exploit να λειτουργήσει. Η διαδικασία του jailbreak απαιτεί σύνδεση της κονσόλας στο διαδίκτυο και ένα USB key με ένα συγκεκριμένο αρχείο.



Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κονσόλα είναι πως -σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές που το PS4 «έτρεξε» κώδικα των hackers- το firmware που έχει εντοπιστεί πως μπορεί να προσπεραστεί με τη διαδικασία είναι σχετικά πρόσφατο, κάτι που σημαίνει πως ολοένα και περισσότεροι χρήστες μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτήν την κατάσταση. Υπενθυμίζεται πως το PS4 firmware update 9.00 κυκλοφόρησε στις 15 Σεπτεμβρίου και η έκδοση 9.03 βγήκε την 1η Δεκεμβρίου. Οπότε, οποιοσδήποτε δεν έχει ενημερώσει την κονσόλα του μέσα σε αυτόν τον 1,5 μήνα, θα μπορεί να ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία με άνεση.

Το πιο ανησυχητικό για τη Sony είναι πως η hacking σκηνή αναφέρει πως το kernel exploit επηρεάζει και το PS5 και πως απλά η διαδικασία δεν έχει ετοιμαστεί καθώς οι devs δεν έχουν αποκτήσει ακόμη τη new gen κονσόλα της ιαπωνική εταιρείας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*