Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εξαγορά της startup CTRL-labs από το Facebook

*
Μια startup με ανάπτυξη τεχνολογιών που ελέγχουν το νευρικό σύστημα του χρήστη ώστε αυτός να χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή με τη σκέψη του εξαγορασε το Facebook με ποσό μεταξύ 500 εκατομμυρίων δολαρίων και ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Πρόκειται για την 4 ετών CTRL-labs, η οποία αποτελεί πλέον μέρος της Facebook Reality Labs, τον τομέα του AR και VR του Facebook δηλαδή (προηγουμένως γνωστή ως Oculus Research). Σύμφωνα με τον Andrew Bosworth, vice-president του συγκεκριμένου τομέα, στόχος είναι η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και η ενσωμάτωσή τους σε προϊόντα που θα φτάσουν στους καταναλωτές. Το βασικό προϊόν της CTRL-lab είναι ένα βραχιόλι που μετρά τη δραστηριότητα των νευρώνων του χρήστη και προσαρμόζει τις αντίστοιχες κινήσεις στην οθόνη ενός υπολογιστή.


Η ίδια η εταιρεία έχει σχολιάσει πως για την ώρα η τεχνολογία αυτή λειτουργεί αργά και αναξιόπιστα και άρα θα αργήσει πολλά χρόνια να τελιοποιηθεί.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*