Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εξορίζεται το Skype από το Facebook

Η συνεργασία μεταξύ Skype και Facebook ξεκίνησε το 2011, ώστε να είναι δυνατά τα video calls μεταξύ των δύο υπηρεσιών με χρήση υποδομής της πρώτης. Από το 2013 φάνηκε ότι δεν θα κρατούσε και πολύ ακόμη η εν λόγω συνεργασία, αφού τότε προστέθηκε δυνατότητα φωνητικών κλήσεων μέσω Facebook Messenger, με τεχνολογία της ίδιας της Facebook. Εντός του 2014 έγινε ένα βήμα παραπάνω αφού τα video calls που ξεκινούσαν από κάποιο PC έπαψαν να χρησιμοποιούν τεχνολογία Skype και πέρασαν σε υποδομή Facebook.



Το θετικό της υπόθεσης είναι πως δεν χρειάζεται πλέον κάποιοι plug in άρα οι χρήστες έχουν ένα θέμα λιγότερο στο μυαλό τους. Το τέλος ήρθε πολύ πρόσφατα όχι μόνο με τη δυνατότητα Facebook video calls μέσω των επίσημων mobile apps σε iOS και Android αλλά και με την παύση συμπληρωματικών δυνατοτήτων, όπως της απευθείας αποστολής μηνυμάτων μεταξύ Facebook Messenger και Skype. Η συνεργασία αποτελεί παρελθόν λοιπόν, έστω και αν το τέλος ήρθε κατά κύματα, ενώ οι δύο υπηρεσίες μάλλον θεωρούν εαυτούς κανονικούς ανταγωνιστές σε messaging/audio/video calls.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*