Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επίσημα τα iPhone XS, XS Max και XR

*
Η Apple παρουσίασε τα iPhone XS και iPhone XR, τη «συνέχεια» δηλαδή του iPhone X και τη μεγαλύτερου μεγέθους παραλλαγή του που είναι πλέον το iPhone XS Max. Φαίνεται πως ο χαρακτηρισμός Plus παραμερίζεται από φέτος. Το iPhone XS έχει ίδιου μεγέθους οθόνης με εκείνη του iPhone X, δηλαδή με διαγώνιο 5,8”, ενώ η έκδοση Max φτάνει στις 6,5”. Νέο, πιο ανθεκτικό γυαλί καλύπτει την οθόνη με μεγαλύτερο δυναμικό εύρος, ενώ έχει βελτιωθεί και η ανθεκτικότητα των συσκευών στο νερό, με νέα πιστοποίηση IP68, που μεταφράζεται σε αντοχή στα δύο μέτρα κάτω από την επιφάνεια για έως και 30 λεπτά. Νέος αισθητήρας για το Face ID κάνει το σύστημα να λειτουργεί γρηγορότερα σε σχέση με το iPhone X, νέα ηχεία δημιουργούν πιο ευρύ ηχητικό πεδίο και τα 4 μικρόφωνα φροντίζουν για την στερεοφωνική καταγραφή ήχου όταν τραβάμε βίντεο. Στην καρδιά των συσκευών βρίσκουμε τον επεξεργαστή A12 Bionic, με Neural Engine που πηγαίνει από τους 2 στο 8 πυρήνες, σχέση με τον A11 Bionic, για τη διαχείριση υπεροχαπλάσιων διεργασιών το δευτερόλεπτο. Η CPU έχει 2 ισχυρούς πυρήνες με 15% υψηλότερη απόδοση και 40% χαμηλότερη κατανάλωση, αλλά και 4 βασικότερους με με 50% χαμηλότερη κατανάλωση και όλοι μπορούν να δουλέψουν μαζί όταν χρειαστεί. 50% ταχύτερη είναι και η GPU σε σχέση με πέρυσι.



Και τα δυο μοντέλα έχουν μία κάμερα εμπρός και δύο πίσω, όλες όμως είναι νέες, με ταχύτερους αισθητήρες και πιο ανοιχτά διαφράγματα: 7MP, f/2,2 μπροστά, 12MP, f/2,4 στον τηλεφακό, 12MP, f/1,8 στον ευρυγώνιο. Συμπληρώνονται από νέο, τετραπλό φλας και νέο επεξεργαστή εικόνας που φροντίζει για τα επιπλέον στάδια επεξεργασίας. Χάρη σε αυτόν φτάνουμε στο λεγόμενο Smart HDR που τραβά 4 φωτογραφίες για μία λήψη, αυτόματα, υπολογίζει ενδιάμεσα στάδια, αναλύσει και συνδυάζει στο τελικό καρέ που βλέπει ο χρήστης. Επιπλέον βελτιώσεις έχουμε και στο εφέ βάθους πεδίου, με το εφέ αυτό να προσαρμόζεται πλέον κατόπιν εορτής στο διάστημα f/1,4 έως f/16, κάτι που ορθώς σημειώθηκε ότι προηγουμένως δεν ήταν ποτέ δυνατό σε καμία μηχανή οποιουδήποτε είδους. Το iPhone XS υπόσχεται 30 λεπτά μεγαλύτερη αυτονομία από το iPhone X, ενώ το iPhone XS Max υπόσχεται 90 λεπτά παραπάνω σε σχέση με το περσινό iPhone. Έρχεται επίσης υποστήριξη για διπλή SIM, μία κανονική και μία eSIM, με την προϋπόθεση βέβαια να είναι σε θέση να υποστηρίξει την τελευταία ο εκάστοτε πάροχος. Τα μοντέλα αυτά θα διατίθενται σε εκδόσεις με 64GΒ, 256GB και 512GB αποθηκευτικού χώρου και σε χρώματα Space Gray, Sliver και Gold. Η διάθεσή του στην Ελλάδα ξεκινά στις 28 Σεπτεμβρίου, μία εβδομάδα πριν την αρχική διάθεση στο πρώτο κύμα χωρών. Το iPhone XS θα ξεκινά στα 999 δολάρια και το iPhone XS Max θα ξεκινά στα 1099 δολάρια.



Υπάρχει όμως και το iPhone XR, με οθόνη 6,1”. Αυτό θα διατίθεται με 64GB, 128GB ή 256GB αποθηκευτικού χώρου και σε σαφώς περισσότερα και πιο «χτυπητά» χρώματα: Black, White, Red, Yellow, Coral και Blue. Έχει τον ίδιο επεξεργαστή με τα XS, μία κάμερα λιγότερη (που υποστηρίζει πλέον λειτουργία πορτρέτου) αλλά κατά τα άλλα τις ίδιες τεχνικά κάμερες με τα ακριβότερα μοντέλα, ενσωματώνει το σύστημα Face ID, το ανθεκτικότερο γυαλί και σχεδόν καθετί άλλο από τα XS. Η βασική διαφορά είναι πως έχει σασί από αλουμίνιο, όχι από ατσάλι και η οθόνη είναι LCD, όχι OLED, ωστόσο και αυτή έχει μεγαλύτερο εύρος κ.λπ. Το XR θα ξεκινά από τα 749 δολάρια και η διάθεσή του ξεκινά στις 26 Οκτωβρίου.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • T_K_L_L_LUIGI
    • Απορία το έχω,πότε με το "καλό" θα φτάσουν τα iphone 2000 ευρώ.

      • Sephiroth
      • Κοντά είμαστε :P
        Καλά, πέραν της πλάκας, δεν είναι μόνο τα iPhone. Πλέον και η Samsung στοχεύει σε αυτό το ultra-premium κοινό που είναι διατεθειμένο να δώσει πάνω από €1200 για το smartphone του

        • T_K_L_L_LUIGI
        • Η κατάσταση έχει ξεφύγει και όσο υπάρχει κόσμος που αγοράζει θα ανεβαίνουν και άλλο. Μας βλέπω σε 2-3 χρόνια ανταλλαγή Bmw m4 ανταλλαγή με iphone και χρήματα απο τη μεριά μου.

        • yaponvezos
        • Δεν είναι περίεργο πάντως, αν τα βάλουμε όλα κάτω. Από τη στιγμή που ο χρόνος που κρατά κανείς ένα τηλέφωνο και δη τόσο ακριβό, μεγαλώνει, αφού οι επιδόσεις πλέον καλύπτουν την πλειοψηφία για μεγάλο διάστημα, υπάρχει χώρος για υψηλές τιμές, εξωτικά μοντέλα, ώστε το μέσο ετήσιο έξοδο για νέο τηλέφωνο ανά κεφάλι να μένει παρόμοιο over time. Δεν τιμολογούν στο σήμα τους, δεν ανεβαίνει η μέση τιμή των flagship, όλων, από λάθος.

          Εδώ τα κινέζικα δίνουν πόνο πλέον και γενικά τα Android flagships που ο κατασκευαστής τους δεν έχει και την ευθύνη συντήρησης λειτουργικού και υπηρεσιών. Άλλο τα καλύπτει και τα πληρώνει αυτά. Φανταστείτε να έπρεπε να ματώνουν και για τέτοια. Δεν θα υπήρχε απόσταση στο τέλος.

*