Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Apple και η Google αναπτύσουν πλατφόρμα παρακολούθησης της εξάπλωσης του κορονοϊού

*
Η Apple και η Google ανακοίνωσαν την ανάπτυξη ενός συστήματος που θα παρακολουθεί την εξάπλωση του κορονοϊού, επιτρέποντας στους χρήστες την ανταλλαγή δεδομένων μέσω εκπομπών Bluetooth Low Energy (BLE) και εφαρμογών που θα εγκρίνουν οι εθνικοί οργανισμοί υγείας.

Η συμμετοχή του κοινού στο σύστημα αυτό θα είναι εθελοντική. Σε περίπτωση που ένας χρήστης έχει προσβληθεί από κορονοϊό και το αναφέρει στην εφαρμογή, τότε θα ειδοποιούνται οι χρήστες με τους οποίους έχει έρθει πρόσφατα σε επαφή και έχουν κατεβάσει επίσης στο κινητό τους σχετικό app.


Μέσα στον επόμενο μήνα, η Apple και Google θα προσθέσουν ειδικό API σε iOS και Android αντίστοιχα και θα διασφαλίσουν ότι οι εθνικοί οργανισμοί υγείας θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν.



Μια τέτοια εξέλιξη είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις, όμως οι δύο κολοσσοί της πληροφορικής διαβεβαιώνουν πως τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών δεν βρίσκονται σε κίνδυνο μιας και θα είναι αποθηκευμένα με ειδική κρυπτογράφηση και επιπλέον δεν θα παρακολουθείται η γεωγραφική τους τοποθεσία.

Μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε σε τι βαθμό θα υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω και κυρίως κατά πόσο θα γίνουν απόδεκτά από τους πολίτες.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*