Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Google διακόπτει την υποστήριξη του Android σε συσκευές Huawei

*
Σα να μην έφταναν τα προβλήματα της Huawei λόγω των κυρώσεων που της επιβλήθηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση, τα πράγματα αναμένεται να γίνουν ακόμα χειρότερα. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Google έχει σταματήσει τις συναλλαγές με τη Huawei στους τομείς του hardware και του software, γεγονός που έχει δραματικές προεκτάσεις για τις δραστηριότητες της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.



Αυτό σημαίνει πως παύει να έχει πρόσβαση σε μελλοντικές ενημερώσεις και αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android. Οι κάτοχοι των τωρινών συσκευών θα μπορούν να έχουν ενημερώσεις και αναβαθμίσεις εφαρμογών που έχουν ήδη κατεβάσει, ωστόσο η κατάσταση θα αλλάξει με τη διάθεση της νέας έκδοσης του Android. Τα παραπάνω εννοείται πως επεκτείνονται και στον τομέα της τεχνικής υποστήριξης. Για όσο διαρκέσουν οι κυρώσεις, η Huawei θα πρέπει να βρει εναλλακτικές, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει συσκευές με αντίστοιχες λειτουργίες, όμως το μεγάλο στοίχημα είναι να πείσει τους καταναλωτές για αυτές τις αλλαγές.

H Google ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας πως συμμορφώνεται με το νέο κανονισμό, αναστέλλοντας τις συναλλαγές με τη Huawei, οι οποίες απαιτούν τη μεταφορά υλικού, λογισμικού και τεχνικών υπηρεσιών, πέραν από εκείνες που είναι διαθέσιμες μέσω άδειας ανοιχτού λογαριασμού (όπως τα Google Play, Gmail, Chrome, YouTube, Google Maps κτλ).



Η Huawei απάντησε επίσημα το μεσημέρι της Δευτέρας για το θέμα δηλώνοντας τα εξής: "Η Huawei έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και εξέλιξη του Android σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως ένας από τους βασικούς συνεργάτες του Android, έχουμε δουλέψει στενά με την πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα για την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος που έχει ωφελήσει τόσο τους χρήστες όσο και τον κλάδο.

Η Huawei θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας και υπηρεσίες μετά την πώληση σε όλα τα υπάρχοντα smartphones και tablets των brands Huawei και Honor, καλύπτοντας αυτά που ήδη έχουν πωληθεί ή βρίσκονται σε απόθεμα παγκοσμίως.

Θα συνεχίσουμε να "χίζουμε" ένα ασφαλές και βιώσιμο οικοσύστημα λογισμικού, με σκοπό να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως".

Το άρθρο ενημερώθηκε στις 13.10 με την δήλωση της Huawei 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*