Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Huawei θα εκμεταλλευτεί τις πατέντες 5G για αύξηση των κερδών της

*
Η Huawei ετοιμάζεται να εκμεταλλευτεί τις πατέντες 5G για να μεγαλώσει τα κέρδη της. Ενόσω η εταιρεία αποκόπτεται όλο και περισσότερο από τις διεθνής αγορές smartphones και υποδομών, η χρέωση εταιρειών όπως η Apple για άδειες χρήσης πατεντών θα τις αποφέρουν έως και 1,3 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον κέρδος μέχρι και το τέλος του 2021.

Αυτό που σκοπεύει να κάνει, στην προκειμένη περίπτωση στην Apple, είναι να καρπωθεί 2,50 δολάρια από την πώληση κάθε συσκευής της αμερικανικής εταιρείας. Πρόκειται για ποσό μικρότερο από αυτό που επιβάλλουν οι Nokia και Ericsoon για χρήση δικής τους τεχνολογίας 5G και, σίγουρα, αρκετά μικρότερο από αυτό των 7,50 δολαρίων που οδήγησε σε δικαστική διαμάχη την Apple με την Qualcomm.

Σύμφωνα με το CNBC υπολογίζεται ότι 18,3 τοις εκατό των πατεντών τεχνολογίας 5G της Huawei υπόκειται στην κατηγορία Standard Essential Patent. Πρόκειται για ευρεσιτεχνίες σημαντικές για μέσα ασύρματου δικτύου όπως τα 5G και LTE. Οι κατασκευαστές smartphones δεν μπορούν να δώσουν στα κινητά τους πρόσβαση σε αυτές εάν δεν πληρώσουν για άδεια χρήσης τους. Εφόσον συμβαίνει αυτό, η Huawei ενδέχεται να είναι η πρώτη επιλογή καθώς είναι η εταιρεία με τα περισσότερα 5G SEPs σε ολόκληρο τον κόσμο.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*