Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Intel μεταφέρει το φόρτο των antivirus scans στους ενσωματωμένους επεξεργαστές γραφικών

*
H Intel βρήκε μία ακόμα χρήση για τους ενσωματωμένους επεξεργαστές γραφικών της. Έπειτα από σύμφωνία της εταιρείας με τη Microsoft θα προστεθεί μια νέα δυνατότητα στον Windows Defender, που θα επιτρέπει τα antivirus scans να τα αναλαμβάνει ο επεξεργαστής γραφικών της Intel και όχι η CPU. Αυτό είναι κάτι που θα ελευθερώσει πόρους από τη CPU και μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατα benchmarks η χρήση της μειώνεται από το 20% στο 2%. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Intel, απώτερος σκοπός είναι η πραγματοποίηση πιο συχνών antivirus scans για τον εντοπισμό κακόβουλου λογισμικού. Αυτό ναι μεν γίνεται σημερα, όμως εις βάρος της συνολικής απόδοσης ενος PC, λόγω της συνεχούς χρήσης της CPU. Για την ώρα, το εν λόγω feature θα είναι διαθέσιμο, εντός ολίγων ημερών, σε μια enterprise έκδοση του Windows Defender, που ονομάζεται Advanced Threat Protection (ATP). Ακόμα τα συγκεκριμένα scans απαιτούν συστήματα Windows με Intel Core chips 6ης γενιάς, δηλαδή PC που κατασκευάστηκαν μετά το 2015. Πάντως, η Intel σκοπεύει να ενσωματώσει την τεχνολογία αυτή και σε άλλα προϊόντα που σχετίζονται με την ασφάλεια.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*