Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Intel υπόσχεται επανάσταση με τους επεξεργαστές 12ης γενιάς

*
Μετά την αποκάλυψη των επεξεργαστών Intel 12ης γενιάς “H-Series”, η εταιρεία μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για τις σειρές ultraportable U και P. Όπως και η AMD με τους Ryzen 6000, η Intel σκοπεύει να παραδώσει ένα προϊόν με τεράστια βελτίωση σε επιδόσεις και ταυτόχρονα βελτίωση στην κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με πέρυσι.

O Core i7-1280P, είναι ο πιο γρήγορος επεξεργαστής της P-Series, με την εταιρεία να ισχυρίζεται πως θα δούμε αύξηση επιδόσεων πολλών ταυτόχρονων πυρήνων μέχρι και 70% σε σχέση με τον i7-1195 G7. Η Intel δηλώνει πως ο επεξεργαστής έχει καλύτερες επιδόσεις και απο τον Core i9-11980HK, ο οποίος ήταν απο τους γρηγορότερους επεξεργαστές του 2021. Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι θα είναι καλύτερος και απο τον AMD 7 5800U.


Όπως και οι επεξεργαστές της σειράς H, έτσι και οι σειρές U και P χρησιμοποιούν υβριδική τεχνολογία που υλοποιεί Performance cores και Efficient cores για να παράγει ένα αποτέλεσμα. Ο Core i7-1280P, είναι 14 πυρήνων με τους 6 να είναι Perfomance cores και τους 8 Efficient cores. Καταναλώνει κατ’ελάχιστον 28 watt, ενώ σε μέγιστη χρήση μπορεί να φτάσει μέχρι και 64.

Απο την άλλη, την U-Series ηγείται ο i7-1265U. Πρόκειται για τσίπ 10 πυρήνων (2 P-cores και 8 Ε-cores) που φτάνει ταχύτητες μέχρι και 4.8GHz. H κατανάλωσή του κυμαίνεται απο 15 watt μέχρι και 55.

Το υβριδικό design της Intel είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά, ειδικά για τα τσιπ P-series, που παρουσιάζουν μέχρι και 20% βελτίωση στα Crossmark benchmarks σε σχέση με τους περυσινούς επεξεργαστές. Αναμένουμε να δούμε τις επιδόσεις και της σειράς U. Τα νέα τσιπάκια θα φέρουν φυσικά και την τεχνολογία ενσωματωμένων γραφικών της Intel, Xe graphics, αλλά δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι ιδιαίτερα σε σχέση με την 11η γενιά επεξεργαστών.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*