Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Nvidia φαίνεται να έχει εκτεθεί πλήρως έπειτα από κυβερνοεπίθεση

*
Η εταιρεία καρτων γραφικών Nvidia έχει "εκτεθεί πλήρως" από μια πιθανή κυβερνοεπίθεση.

Ρεπορτάζ που δημοσίευσε η Telegraph οποία υποστηρίζει ότι τμήματα της εταιρείας τέθηκαν εκτός λειτουργίας για δύο ημέρες.


Σύμφωνα με την το ρεπορτάζ, πιστεύεται πως πρόκειται για μία εισβολή στο δίκτυο που έχει θέσει σε κίνδυνο τα εσωτερικά συστήματα της Nvidia, τα οποία υποφέρουν από διακοπές λειτουργίας από τα μέσα της εβδομάδας. Δεν είναι σαφές αν έχουν κλαπεί ή διαγραφεί δεδομένα από την Nvidia ή από τους πελάτες της, παρόλα αυτά εκπρόσωπος της Nvidia δήλωσε πως διερρευνούν το περιστατικό.

Ο Alan Woodward, ειδικός σε θέματα ασφάλειας, δήλωσε στην Telegraph ότι η Nvidia πιθανότατα αποφάσισε να κλείσει τα εσωτερικά της συστήματα για να ελαχιστοποιήσει τον περαιτέρω κίνδυνο. Εάν το δημοσίευμα είναι ακριβές, η επίθεση θα αποτελέσει τουλάχιστον τη δεύτερη μεγάλη παραβίαση ασφαλείας στην Nvidia τους τελευταίους έξι μήνες.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τις διακοπές λειτουργίας της Nvidia με τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ωστόσο η αμερικανική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει τις εταιρείες να προετοιμαστούν για πιθανές κυβερνοεπιθέσεις σε δυτικές εταιρείες μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Ο Alejandro Mayorkas, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, δήλωσε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις που να υποδηλώνουν μία απειλή κυβερνοχώρο, αλλά ευθύνη τους είναι να είναι προετοιμασμένοι.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*