Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Samsung σταματά την παραγωγή 4K UHD Blu-ray players

*
Με την αγορά των Blu-ray discs να κινείται πτωτικά, ήταν θέμα χρόνου να αποσυρθούν κάποιοι από τους «μεγάλους» της αγοράς και η Samsung κάνει ηχηρή έξοδο. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη διακοπή παραγωγής 4K Ultra HD Blu-ray players, καθώς και κάποιων αντίστοιχων 1080p Blu-ray players. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως νέα μοντέλα δεν θα δούμε από εδώ και πέρα, ενώ για τους επόμενους μήνες (ή χρόνια), η κορεατική εταιρεία θα συνεχίσει να βγάζει από τα εργοστάσιά της μονάδες από τα υπάρχοντα. Η απόφαση αυτή αφορά κυρίως την αγορά των ΗΠΑ, ωστόσο άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα της Samsung σημειώνουν πως η απόφαση αφορά όλες τις αγορές του πλανήτη. Κάτι τέτοιο πάντως, δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα μέχρι στιγμής. Μια πρόσφατη ανάλυση της Nielsen μάλιστα (για το δεύτερο τρίμηνο του 2018) σημειώνει πως μόλις το 66% των νοικοκυριών που βλέπουν ταινίες έχουν Blu-ray player, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό το 2017 ήταν 72%. Κύρια αιτία αυτής της εξέλιξης είναι σαφώς η ραγδαία εξέλιξη των 4K streaming services, καθώς και η ενοικίαση ψηφιακών εκδόσεων υπερ-υψηλής ανάλυσης.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*