Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Sapphire ανακοίνωσε την GPU R9 290 Vapor-X OC

Η Sapphire ανακοίνωσε ένα ακόμα μοντέλο στην σειρά γραφικών καρτών R, την Sapphire R9 290 Vapor-X OC. Η νέα GPU βασίζεται στην αρχιτεκτονική της AMD Graphics Core Next (GCN) με 2560 Stream Processors. Είναι μια Overclocked έκδοση με 4GB της τελευταίας γενιάς μνήμη GDDR5 στα 1400MHz (5.6GB/s δραστικό) και μηχανή στα 1030MHz, ενώ στην καρδιά του ψυκτικού συστήματος βρίσκεται η τεχνολογία Vapor-X (Vapor chamber). Το σύστημα vapor chamber είναι τοποθετημένο μεταξύ της ίδιας της μονάδας επεξεργασίας γραφικών και της βάσης της ψήκτρας και του σημείου ψυκτικής συναρμολόγησης για να εξασφαλίζει τη μεταφορά της μέγιστης θερμότητας μακριά από τη μονάδα επεξεργασίας γραφικών εντός του ψύκτη.


Το κυρίως heatpipe (10mm pipe) είναι πλαισιωμένο από δύο 8mm pipes και δύο 6mm pipes εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας μέσα από τον ψύκτη. Τα τρία ανεμιστηράκια 90mm χρησιμοποιούν τμήματα αεροτομής για μέγιστη ροή αέρα με ελάχιστο θόρυβο, και είναι το κάθε ένα από αυτά εξοπλισμένο με 2 ζευγάρια από ειδικά ρουλεμάν που απωθούν το κάθε είδος σκόνης. Ο ανεμιστήρας περιλαμβάνει επίσης ειδικά μορφοποιημένους οδηγούς για τον έλεγχο της ροής του αέρα σε ολόκληρη τον ψύκτη, συμπεριλαμβανομένου και του κυκλώματος ελέγχου ρεύματος. Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό της εν λόγω ψήκτρας είναι και το νέο μοντέλο τυπωμένων κυκλωμάτων PCB με διαστολέα θερμότητας. Κατά μήκος της άκρης της R9 290 Vapor-X είναι εκτεταμένο το κύκλωμα PCB και ένα από τα σώματα χαλκού είναι εκτεθειμένο. Μία επιπλέον ψήκτρα τοποθετείται απευθείας σε αυτό το «εκτεθειμένο» στρώμα χαλκού και το οποίο επιτρέπει να απορροφάται σε θερμότητα μέσα στο κύκλωμα PCB από την μονάδα επεξεργασίας γραφικών και όλα τα υπόλοιπα υλικά να μεταφέρονται στην ψήκτρα και να ψύχονται από την ροή του αέρα.

Για να προσφέρει επαρκή ισχύ για μέγιστη απόδοση, η σειρά Vapor-X χρησιμοποιεί ψηφιακό έλεγχο ισχύος και ένα νέο τμήμα Aero6 VRM παροχής εξαφασικού ρεύματος υψηλής ισχύος τεχνολογία Direct-FET στην μονάδα επεξεργασίας γραφικών, τη μνήμη και το κύκλωμα ελέγχου. Ο ενεργειακός σχεδιασμός χρησιμοποιεί την τελευταία έκδοση της Sapphire Black Diamond chokes, που ονομάζεται έτσι επειδή διαθέτει ένα μαύρο ψύκτη φερρίτη για την καλύτερη λειτουργία και την καλύτερη απόδοση. Αναγνωρίζοντας ότι η σειρά R9 δεν θα λειτουργεί πάντα σε υψηλές επιδόσεις, η SAPPHIRE έχει ενσωματώσει ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό στα μοντέλα Vapor-X, το Intelligent Fan Control (IFC). Με το IFC οι χρήστες μπορούν να αναγνωρίσουν εάν το σύστημα μπορεί να θέσει σε λειτουργία απλούστερες εφαρμογές, όπως η 2D εργασίες ή βλέποντας βίντεο, μόνο ένας από τους τρεις ανεμιστήρες θα λειτουργήσει, με αποτέλεσμα μία σχεδόν αθόρυβη λειτουργία.

Καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία του GPU, κατά την εκτέλεση των πιο απαιτητικών εργασιών, όπως παιχνίδια ή 3D rendering, και τα τρία ανεμιστηράκια θα λειτουργήσουν, και θα συνεχίσουν να λειτουργούν με ταχύτητες που θα ρυθμίζονται από την κατάσταση της θερμοκρασίας. Οι extreme χρήστες ή/και οι ενθουσιώδεις gamers μπορεί να θελήσουν να έχουν και τα τρία ανεμιστηράκια να «τρέχουν» όλη την ώρα, και γι αυτό τον λόγο η κάρτα είναι εξοπλισμένη με ένα διακόπτη παράκαμψης IFC. Η υλοποίηση ενσωματώνει επίσης οπτική ένδειξη της θερμοκρασίας της κάρτας (LED φωτιζόμενου λογότυπου), Dual BIOS, ενώ είναι εξοπλισμένη με Dual DVI-D, High speed HDMI 1.4a και εξόδους DisplayPort 1.2.


Ούτε το τελευταίο trailer του Marvel's Wolverine δεν γλίτωσε από την οργή της κοινότητας του PlayStation

 
Πρόσθεσε το Enternity.gr στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*