Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Valve ενεργοποιεί την φορητή σύνδεση στο Steam Controller

*
Ο beta client της Valve για το Steam Controller έχει κάποιες πρόσφατες προσθήκες και μία εξ αυτών είναι η λειτουργία Bluetooth Low Energy. Το πλήρως αυτοεπεξηγούμενο χαρακτηριστικό είναι απαραίτητο για οποιονδήποτε θέλει να χρησιμοποιήσει το gamepad με σκοπό να παίξει σε οποιαδήποτε φορητή συσκευή. Είναι ήδη γνωστό ότι το Steam Link θα έχει την δυνατότητα εκπομπής αυτούσιων παιχνιδιών στις αντίστοιχες ειδικές εφαρμογές για iOS και Android, κάτι το οποίο θα γίνει πραγματικότητα από τις 21 Μαϊου. Καθ'αυτόν τον τρόπο όποιος κατέχει δίκτυο στα 5GHz, μπορεί να παίξει σε οποιοδήποτε smartphone, tablet ή smart TV αρκεί να είναι συνδεδεμένο στο host PC. Εναλλακτικά, λειτουργεί και η σύνδεση μέσω καλωδίου ethernet.

Η Valve προτείνει την χρήση του ασύρματου dongle, το οποίο έρχεται πακέτο με το Steam Controller, για την βέλτιστη εμπειρία καθώς προσφέρει την ταχύτερη σύνδεση. Υπάρχουν όμως και συσκευές που δεν φέρουν καμία USB θύρα, επομένως η σύνδεση μέσω Bluetooth αποτελεί μονόδρομο. Παρόλο που υπάρχουν αμφιβολίες για την ποιότητα της συγκεκριμένης συνδεσμολογίας, η Valve σπεύδει να καθυσηχάσει τους πάντες τονίζοντας ότι η σύνδεση BLE λειτουργεί εξαιρετικά. Σε περίπτωση που ο δέκτης του controller είναι συνδεδεμένος σε κάποια συσκευή, ο χρήστης θα μπορεί οποτεδήποτε να επιλέξει μεταξύ των δύο modes του χειριστηρίου, απλά με το γύρισμα ενός διακόπτη. Για την απόκτηση της λειτουργίας Bluetooth, το μόνο που χρειάζεται είναι η επίσκεψη στον πιο πρόσφατο Steam Client Beta και η επιλογή “update firmware now”.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*