Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η απάντηση της Facebook σε Siri και Cortana είναι το “M”

Όλες οι εταιρίες στο χώρο της τεχνολογίας έχουν βαλθεί να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη και οι virtual assistants είναι κομμάτι αυτής της μανία. Μετά τις Siri και Cortana η Facebook κάνει τη δική της απόπειρα στο χώρο με το “M” που θέλει να διαφοροποιήσει τη θέση του από τον ανταγωνισμό λόγω δομής και για την ώρα είναι διαθέσιμο μόνο στο San Fransisco. Το μεγάλο του ατού φαίνεται πως είναι ο συνδυασμός τεχνολογίας και ανθρώπινων αποφάσεων στο background. Οι Siri και Cortana βασίζονται εξολοκλήρου στα ψηφιακά τους ταλέντα για να κάνουν ό,τι τους ζητήσετε. Το M διαθέτει όμως και υπαλλήλους της Facebook που εργάζονται ταυτόχρονα με τους servers ώστε να πραγματοποιήσουν την επιθυμία σας. Όταν λοιπόν εσείς πληκτρολογείτε ένα request, το M φροντίζει να κάνει μια σειρά από ερωτήσεις για να καταλάβει τι ακριβώς θέλετε (αλλά και να γίνει και το ίδιο το σύστημα καλύτερο μαθαίνοντας από την ανθρώπινη συμπεριφορά). Πολλές φορές αυτός που σας απαντά είναι “ψηφιακός” αλλά άλλες φορές είναι πραγματικός άνθρωπος, χωρίς ο χρήστης να μπορεί να καταλάβει η διαφορά (τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος). Η ύπαρξη του ανθρώπινου παράγοντα στην απόφαση μπορεί να κάνει σε σημεία τη διαφορά κάτι που η Facebook υποστηρίζει πως δεν μπορεί να γίνει με τα συστήματα των ανταγωνιστών.



Για να διασφαλισθούν όλα τα παραπάνω το M φαίνεται πως για την ώρα δεν διαθέτει φωνή και προτιμά το κείμενο. Οι προοπτικές φαίνονται αρκετές αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε για να μάθουμε.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*