Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Με πυρήνες CPU ARMv9 και Adreno GPU το Snapdragon 8 Gen1 chipset της Qualcom (video)

H Qualcomm αποκάλυψε το chipset Snapdragon 8 Gen1 που αναμένεται να αποτελέσει τον πυρήνα των επερχόμενων ναυαρχίδων στον χώρο των Android smartphones. Οι βελτιώσεις που θα φέρει είναι πολλές, έρχεται με το νέο ARMv9 instruction set και πριν το τέλος του έτους θα κυκλοφορήσει η πρώτη συσκευή με το εν λόγω chipset. H CPU του Snapdragon 8 Gen1 χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική νέας γενιάς και διατηρεί το three cluster design, με τους πυρήνες να βασίζονται σε ARMv9. Αυτό σημαίνει ότι ο βασικός πυρήνας είναι ένας Cortex-X2 που τρέχει στα 3.0GHz. Υποστηρίζεται από τρεις πυρήνες που σχετίζονται με τις επιδόσεις, βασίζονται στον Cortex-A710 και τρέχουν στα 2,5GHz, ενώ υπάρχουν ακόμα τέσσερεις βασισμένοι στον A510 που τρέχουν στο 1,8GHz. Σε σχέση με τον Snapdragon 888, η Qualcom υπόσχεται 20% ταχύτερη CPU και μείωση κατανάλωσης μπαταρίας κατά 30%.

Snapdragon 8 Gen 1 unveiled with new ARMv9 CPU cores, new Adreno GPU architecture


Η νέα Adreno GPU αναμένεται να αυξήσει την απόδοση κατά 30% και να μειώσει την κατανάλωση ισχύος κατά 25%. Επιπλέον η Qualcomm προσφέρει τρία Elite Gaming features, ένα εκ των οποίων θα βοηθήσει τους developers να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στις επιδόσεις και την κατανάλωση ρεύματος. Η Adreno Frame Motion Engine επιτρέπει στη GPU να κάνει render ένα παιχνίδι στα διπλάσια καρέ, με την ίδια κατανάλωση μπαταρίας. Εναλλακτικά, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανανέωσης μειώνεται στο μισό η κατανάλωση. Δύο ακόμα νέα χαρακτηριστικά είναι το volumetric rendering και το Variable Rate Shading Pro που έχουν αναπτυχθεί με τη βοήθεα game developers με σκοπό το λογισμικό να εκμεταλλεύεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το hardware.

Snapdragon 8 Gen 1 unveiled with new ARMv9 CPU cores, new Adreno GPU architecture

Το Snapdragon 8 Gen 1 διαθέτει ενσωματωμένο X65 5G modem, που υποστηρίζει τόσο sub-6 όσο και λειτουγία mmWave και θεωρητικά μπορεί να προσφέρει ταχύτητες έως 10 Gbps. Επιπλέον η σύνδεση σε τοπικό επίπεδο επιτυγχάνεται μέσω Wi-Fi 6 και 6E συν το πρωτόκολο Bluetooth που έρχεται με βελτιώσεις κυρίως στον τομέα της μεταφοράς ήχου.

Snapdragon 8 Gen 1 unveiled with new ARMv9 CPU cores, new Adreno GPU architecture

Όσο για την ασφάλεια η Qualcomm υιοθέτησε την Trust Management Engine.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*